Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Dragnea: Majorarea salariului minim pe economie, aprobată în şedinţa de Guvern, vineri

Thursday, 05 January 2017, 17:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Guvernul va adopta niște acte normative, așa cum sunt trecute în programul de guvernare, care sunt așteptate — salariul minim va fi aprobat mâine, în ședința de guvern — 1.450 de lei, așa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administrația locală cu 20%, majorarea salariilor pentru actori și alte categorii de artiști cu 50%.

De asemenea, i-am rugat să verifice dacă informația este reală, și anume că s-a prorogat printr-o ordonanță intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din educație și sănătate și, dacă e într-adevăr prorogată de Guvernul Cioloș, mâine să anuleze această prorogare și majorările de 15% din educație, sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie. De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei — nu este nevoie, din câte știu, de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea, pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei — ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri și ordonanțe pe care Guvernul le poate emite mâine", a precizat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat cine va beneficia de salarii majorate în administrația locală, el a precizat că funcționarii, și nu aleșii. "Funcționarii din administrația locală, pentru că, așa cum știți foarte bine, salariile primarilor și ale președinților de consilii au fost majorate anul trecut, dacă nu în 2015.

În administrația locală, salariile sunt foarte mici și oamenii pleacă din sistem", a argumentat președintele Camerei Deputaților. El a adăugat că va fi și sesiune extraordinară, "chiar dacă cei de la PNL au anunțat că vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe, într-un mod iresponsabil".

Totodată, Liviu Dragnea a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să verifice facturile la gaze și electricitate, în condițiile în care taxa pe stâlp a dispărut. "Taxa pe stâlp a dispărut și noi nu avem de gând să revenim la asta, ea a fost inclusă în preț incorect, după părerea mea, de către distribuitorii de energie electrică și gaze. Dispărând taxa pe stâlp, eu mă aștept ca factura la energie electrică și la gaze să scadă. Și îl rog pe președintele ANRE să se preocupe și să intervină imediat în acest subiect. De asemenea, îl rog să reanalizeze cu atenție prețul corect pentru distribuția de gaze naturale", a arătat Dragnea.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ