Dragnea explică de ce PSD a fost etichetat drept un "partid comunist"

Wednesday, 21 January 2015, 21:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a declarat, miercuri seară, la Prime Time News, că eticheta de "partid comunist", atribuită de o parte din electorat Partidului Social Democrat, nu a fost generată de Ion Iliescu, ci s-a datorat unei lipse de reacții din partea membrilor de partid, "pentru a demonta această afirmație". În acest sens, Dragnea a afirmat că, "de-a lungul ultimilor ani, au fost întrebări și solicitări din societate" pe care PSD nu le-a tratat, "în mod serios" și că au existat, totodată, "ezitări importante" din partea membrilor de partid în momentul luării unor decizii. 

"Au fost câteva motive. În primul rând, vrobim de percepție (...) Am fost percepuți ca un partid comunist. Paradoxal, noi, Victor Ponta și cu mine, cei care conducem partidul nu am fost membri în Partidul Comunist. Cu toate acestea, s-a pus această etichetă. Eu nu sunt de acord cu una dintre explicațiile date atunci că motivul ar fi Ion Iliescu. Categoric nu. Nu Ion Iliescu poate să genereze această etichetă (...) ci o lipsă de reacție din partea noastră, pentru a demonta această afirmație. Pur și simplu, a fost un enunț 'PSD comuniști, PSD comuniști' și au început să se rostogolească foarte mult. A fost și un sâmbure de argument, pe care s-a putut broda, s-a rostogolit această idee, poate, în ceea ce priveste atitudinea: că, de-a lungul ultimilor ani, au fost întrebări și solicitări din societate pe care nu le-am tratat, în mod serios, și am avut câteva ezitări importante când trebuia să luăm decizii", a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce privește pierderea alegerilor prezidențiale, Dragnea a subliniat că nimeni din interiorul partidului nu i-a acuzat, în acest sens, pe Radu Mazăre sau Marian Oprișan.

"Trebuie să ne asumăm: nu am comunicat cum trebuie. S-a comunicat prea mult despre măsurile sociale, iar celelalte măsuri pentru celelalte categorii sociale nu au fost promovate. A fost o greșeală. Nu există un singur motiv (...) Nu a arătat nimeni cu degetul spre Mazăre. Noi ne-am asumat vina la primul Comitet Executiv și ne-am pus mandatele pe masă, așa se procedează într-un partid serios. În Comitetul Executiv, unde au fost prezenți toți membrii, inclusiv Vanghelie, Șova și Geoană au spus că noi trebuie să rămânem să gestionăm și să rămânem la guvernare (...) Nu a zis nimeni că e din vina lui Mazăre sau Oprișan. Singurii vinovați am fost Victor Ponta și eu. Nu au vrut să ne lase să ne dăm demisia", a afirmat Dragnea.

Pe de altă parte, întrebat ce va propune PSD în cazul primarilor care au migrat de la un partid la altul, după ce CCR a declarat neconstituțională OUG nr. 55/2014, Dragnea a răspuns:

"La vremea când această ordonanță a fost redactată, toate avizele ne spuneau că e constituțională. Parlamentul se va conforma (...) Cert e că primarii respectivi nu își pierd mandatul. Curtea Constituțională nu spune, în motivare, că își pierd mandatul. PSD asta va propune: ca primarii care au trecut, de la un partid la altul, să nu își piardă mandatul. Nu, nu am încălcat nicio lege. Un primar care a trecut de la un partid la altul nu a încălcat legea, care era în vigoare la acea dată", a spus Liviu Dragnea.

 

 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri