Dragnea: De ce PSD nu poate să îi dea un vot de încredere lui Mihai Răzvan Ungureanu

Friday, 26 June 2015, 19:18 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul vicepremier, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că PSD nu-i poate acorda un vot de încredere lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de şeful statului, Klaus Iohannis la conducerea SIE, în condiţiile în care social-democraţii nu au încredere în acesta "dintr-o mie de motive". Mai mult, Dragnea speră ca întreaga coaliţie să aibă acest punct de vedere.

Adaugă părerea ta

"Este imposibil pentru noi să acordăm un vot de încredere pentru un om în care nu avem încredere. Noi nu avem cum să motivăm că de mâine, dintr-odată, pentru noi Mihai Răzvan Ungureanu este un om în care să putem avea încredere. Nu avem încredere dintr-o mie de motive. Noi suntem curioşi cum cei de la PNL, care au participat cu noi să fie dat jos Ungureanu şi care îl criticau foarte mult în timpul campaniei electorale, dintr-odată, brusc, vor avea încredere în el", a afirmat Dragnea, potrivit Mediafax.

În timp ce reprezentanţii PSD şi Victor Ponta au anunțat că nu îl susţin pentru această nominalizare, liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a declarat, în schimb, că îl susţine pe preşedintele Iohannis în acest demers.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, declara, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorităţii parlamentare, iar cei de la PSD au o reticenţă de a convoca plenul pentru această numire, dar PNL nu are nicio rezervă să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Constituţia şi Legea de funcţionare a Serviciului de Informaţii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informaţii. Constituţia prevede că directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea preşedintelui, iar Legea SIE arată că numirea este făcută de CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier, pentru funcţia de director al SIE.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate, luni, pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax.

Şedinţa ar putea avea loc la ora 13.00.