Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea le cere serviciilor secrete să spună dacă sunt probleme cu Sevil Shhaideh şi soţul acesteia

Thursday, 22 December 2016, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

''Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există o problemă de securitate sau vreo problemă în ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei şi chiar le cer public, prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine'', a spus Dragnea, întrebat despre o eventuală împotrivire a SRI legat de Sevil Shhaideh şi soţul acesteia.

Întrebat cum comentează discuţiile apărute în spaţiul public privind faptul că soţul lui Sevil Shhaideh este cetăţean de origine siriană, fapt ce ar putea reprezenta o vulnerabilitate în ceea ce priveşte desemnarea acesteia ca premier, liderul PSD a răspuns: ''Soţul doamnei Shhaideh este un cetăţean român. Eu sunt absolut convins că instituţiile statului român, toate instituţiile statului român, aşa cum ne verifică pe toţi de când ne-am născut şi până în zilele noastre, nu acordau cetăţenie română unui om dacă era o problemă'', conform Mediafax.

Dragnea a calificat drept ''glume proaste'' şi ''pretexte slabe'' informaţiile legate de faptul că ar exista riscuri de securitate naţională având în vedere că soţul premierului desemnat ar fi un simpatizant al regimului Bashar al-Assad, el lucrând în Ministerul Agriculturii din Siria mai mult de 20 de ani.

''Eu îl cunosc bine pe soţul doamnei Shhaideh. Este un om foarte serios, foarte bine pregătit, liniştit. Am văzut câteva alegaţii, inclusiv de la un fost preşedinte, care bate câmpii. Nu există niciun fel de vulnerabilitate aici. Pe mine m-a interesat şi mă interesează în continuare ca premierul să fie un om în care să am încredere'', a explicat el.

''Nu există asemenea riscuri (de securitate naţională, n.r.), să fim serioşi'', a conchis liderul PSD, precizând că îl cunoaşte personal pe Akram Shhaideh. ''Dacă cineva crede că ne poate convinge că s-ar putea refuza o asemena desemnare cu asemenea pretexte slabe se înşală amarnic. Nu există niciun risc aici (...) Restul sunt glume proaste şi pretexte inventate, care nu stau în picioare. Doamne Sevil Shhaideh a fost ministru în Guvern, atunci nu au avut o problemă serviciile? Să fim serioşi'', a punctat Dragnea.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ