Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea ar putea scapa de pușcărie în dosarul ,,Bombonica'' prin prescrierea faptelor

Wednesday, 01 May 2019, 10:11 Sursă: REALITATEA.NET

Imediat după anunțul procurorului, în sala de judecată, avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut instanței să se pronunțe public asupra solicitării DNA. În cazul unei respingeri, avocații vor cere încetarea procesului penal pentru ca ar fi intervenit prescripția, a arătat Nazat.

În cazul unei admiteri, avocatul a solicitat instanței timp să își facă apărări pentru că e vorba de alte acuzații. Un alt avocat din dosar, Adrian Toni Neacşu, a declarat pentru G4media.ro că, la termenul din 20 mai, va solicita amânarea procesului tocmai ca să formuleze apărări faţă de noile acuzaţii.

În cerere, DNA solicită schimbarea încadrării juridice în cazul lui Liviu Dragnea din instigare la fals intelectual în formă continuă în instigare la fals intelectual în formă continuată. Pentru această infracțiune, instanța de fond l-a achitat în unanimitate pe liderul PSD, însă DNA a făcut apel și solicită condamnarea. 

Dragnea a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, însă a fost achitat pentru instigare la fals intelectual.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ