Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul "COLECTIV" a fost trimis în judecată. Vineri a avut loc primul termen

Thursday, 28 April 2016, 18:47 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Un număr de 139 de persoane, 11 unități spitalicești și 5 instituții s-au constituit părți civile în dosarul Colectiv, trimis joi în instanță de procurorii Parchetului General.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, trimiterea în judecată cu privire la infracțiunea de vătămare corporală vizează la acest moment numai actele materiale cu privire la 20 de persoane vătămate față de care au fost finalizate investigațiile medico-legale.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei trei patroni ai clubului Colectiv, George Alin Anăstăsescu, Costin Mincu și Paul Gancea sunt acuzați de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urma decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Totodată, patroana firmei de artificii va fi judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

64 de persoane au murit în incendiul din octombrie anul trecut din clubul Colectiv și peste 150 au fost rănite. Focul a izbucnit în timpul unui concert rock de la o instalație de artificii care a aprins buretele antifonat al sălii.

Filmul evenimentelor, conform rechizitoriului

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ