Apariție surpriză în Piața Mare din Sibiu, chiar înainte de marele summit! VIDEO

Wednesday, 08 May 2019, 21:32, Sursă: REALITATEA.NET

Apariţie surpriză în Piaţa Mare din Sibiu, miercuri seară.

Adaugă părerea ta

Cei care au ieşit la plimbare prin centrul oraşului s-au întalnit cu Donald Tusk. Prezent la Summitul de la Sibiu, înaltul oficial european s-a întâlnit şi cu fostul portar Helmuth Duckadam care i-a oferit şi un cadou special: o sticlă cu pălincă.

Summit Sibiu 2019. 27 de șefi de stat și de Guvern discută despre viitorul UE

Summit Sibiu 2019. 27 de șefi de stat și de Guvern vin, joi, la Sibiu, la summitul informal, găzduit de România, în calitate de țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

La finalul reuniunii, Klaus Iohannis, președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor susține o conferință comună de presă.

La Sibiu, liderii UE vor discuta despre viitorul Uniunii Europene.

Summit Sibiu 2019. Agendă:

10:45 Sosirea șefilor de stat sau de guvern

11:30 Filmare în sală

12:00 Fotografie de grup

17:00 Conferință de presă

La Consiliul European informal, care va avea loc în România, la Sibiu, în data de 9 mai 2019, vor participa șefii de stat sau de guvern din UE.

Summit Sibiu 2019. Întâlnirea este găzduită de Klaus Iohannis și prezidată de Donald Tusk

Summit Sibiu 2019. Summitul anului are loc la Sibiu. 27 de șefi de stat și de Guvern vin, joi, la Sibiu, la summitul Summitul va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

De asemenea, vor fi prezenți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

(w500) <h2><stron

Summit Sibiu 2019. Agendă strategică a UE pentru 2019-2024

Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024.

Aceștia vor schimba opinii cu privire la provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Discuțiile de la Sibiu se vor baza pe o notă a Agendei liderilor elaborată de președintele Tusk și vor fi structurate în două părți: una dedicată dimensiunilor externe, cealaltă consacrată dimensiunilor interne.

Summit Sibiu 2019. Această agendă strategică va fi utilizată pentru planificarea lucrărilor Consiliului European și va servi drept bază pentru programele de lucru ale celorlalte instituții ale UE.

Iohannis: Guvernarea PSD a eșuat. Este foarte păcat. Arată o față urâtă a României

Miercuri, președintele României, Klaus Iohannis a participat la deschiderea Conferinței Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, care se desfășoară în aceste zile la Sibiu. Acesta a ținut să sublinieze, în cadrul unei declarații de presă importanța Summit-ului care se va desfășura joi la Sibiu, dar și cea a votului din 26 mai pentru Parlamentul European, scrie realitateadesibiu.net.

Summit Sibiu 2019. Întâlnirea este extrem de importantă atât pentru Europa, cât și pentru România

Summit Sibiu 2019. „Summit-ul de mâine (joi, n.r.) este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important și pentru România și pentru români și este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici, la Summit și joi, aici, în România desenăm viitorul Europei. Pentru români am un mesaj extrem de important. România contează, românii contează. Și pentru că suntem în perioada alegerilor europarlamentare, trebuie să spun cu toată convingerea că votul românilor contează. Contează votul și la europarlamentare și la referendum. Și este foarte important să știm că votul fiecărui român contează în Europa”, a spus președintele.

(w500) <h2><stron

De asemenea, acesta a vorbit de drumul parcurs de România și de modul în care este guvernată de PSD, mod pe care președintele îl consideră eșuat.

„România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. România care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007. Este păcat, foarte mare păcat că avem parte de o guvernare PSD-istă eșuată, care în acest moment festiv, arată o față destul de urâtă a României, atacuri asupra independenței sistemului de justiție, măsuri neperformante, promisiuni neonorate și de aceea spun încă o dată că votul este important și pentru viitorul României și pentru viitorul Europei, iar aici la Summit, joi, vom defini viitorul Uniunii Europene, împreună cu toți liderii Europei”, a mai declarat șeful statului.

Joseph Daul, președintele PPE: Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România