Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputat PNL: Pacienți în halate și pijamale, scoși din spital și încolonați la vot în Sectorul 5

Sunday, 25 May 2014, 17:00 Sursă: Mediafax

EUROPARLAMENTARE 2014. Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii au făcut o plângere penală cu privire la Școala 146 IG Duca, secția 946 din Sectorul 5, unde ”au fost încolonați pacienți în halate” pentru a merge la vot.

”Foarte mulți pacienți, internați, scoși de un anumit doctor Arsene Gabriel – îi dau numele că poate se simte și renunță la genul ăsta de turism cu pacienți. Mie mi se pare sub orice fel de nivel de înțelegere, din spusele pacienților au fost trimiși de acest doctor care teoretic este la spitalul Burghele, un spital de urologie. În schimb, surpriză, toți pacienții au adeverințe medicale semnate de acest domn din partea Institutului Național pentru Medicină și Recuperare a Capacității de Muncă. Asta în condițiile în care la același spital s-a făcut o solicitare de urnă mobilă și a fost trimisă urna pentru 53 de pacienți, toți din localitățile Târgu Mureș, Câmpulung și Călărași”, a declarat Gorghiu.

Ea a menționat că a fost depusă la Poliție o sesizare penală in rem, precizând că reprezentanții PNL din secțiile de votare au relatat că pacienții erau însoțiți de o asistentă și ar fi fost internați cu o zi înainte, urmând să fie externați mâine.

”Vom face un tur în țară să vedem în ce spitale s-a mai făcut acest lucru pentru că dacă pui un manager numit politic, constat că lucrul ăsta se repercutează asupra unor oameni care nu au nicio vină, și anume pacienții”, a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat că urna mobilă solicitată la spital nu-i prevedea și pe cei 19 pacienți care au fost scoși din spital pentru a vota la secția de votare, în condițiile în care procedura legală prevede că pacienții trebuie să precizeze anterior că doresc să voteze.

Gorghiu a pus la dispoziția presei fotografii realizate la secția de votare de reprezentanții PNL.

”Cei 19 în primă etapă, și înțeleg că urmează să mai vină încă 50, nu știu de ce internați fiind nu au fost trecuți pe aceeași listă, ci au venit cu asistenta la recomandarea – și există martorii, există oamenii de acolo – care au spus că la recomandarea acestui doctor, Arsene Gabriel, adeverințele lor conform cărora oamenii sunt în incapacitatea de a se mișca, deși ei se mișcau liber pe stradă, sunt semnate de același doctor”, a mai afirmat Gorghiu.

EUROPARLAMENTARE 2014. De asemenea, deputatul PNL a precizat că în colegiul senatorial din Gorj, unde sunt alegeri parlamentare parțiale, se votează și pe liste suplimentare, în condițiile în care legea electorală nu permite acest lucru.

Totodată, Gorghiu a precizat că a fost sesizată Poliția și în cazul unui vot multiplu care a avut loc în Sectorul 5 la secția de votare 895.

”S-a prezentat domnul Pană Gheorghe, care a primit de la o doamnă din biroul secției de votare două buletine de vot, cei din biroul secției au sesizat, în momentul în care omul a vrut să le bage în urnă a fost anunțată Poliția”, a menționat deputatul PNL.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ