Curtea Constituțională a amânat pentru a cincea oară decizia privind alegerea lui Meleșcanu la șefia Senatului

Wednesday, 11 December 2019, 08:14 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

CCR se prounță joi pe cererea de demitere a lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului. Judecătorul raportor în acest caz, Daniel Morar, a recomandat admiterea sesizării depuse de Călin Popescu Tăriceanu împotriva alegerii lui Meleșcanu în funcția de președinte al Camerei Superioare a Parlamentului. Curtea Constituţională a României a amânat, de mai multe ori, dezbaterea sesizării referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. 

UPDATE: Curtea Constituțională a amânat joi, pentru a cincea oară, luarea unei decizii referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului pentru că judecătorul Marian Enache a lipsit din cauza unor probleme de sănătate, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Potrivit acestora, judecătorul Marian Enache a suferit un atac de cord și se află sub tratament.

Pe 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu, fost ministru de Externe şi membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, având şi susţinerea social-democraţilor la acel moment.

Votul a fost contestat la CCR de ALDE, PNL, PMP și UDMR pe motiv că s-ar fi încălcat regulamentulul Senatului.

Teodor Meleşcanu a câştigat, pe 10 septembrie, şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-12 17:15:31
johnneil

Inca putin si moare mosu.

Alte articole din: Ultimele Stiri