De-a râsu’-plânsu’! PSD face bilanțul primei luni de guvernare PNL!

Wednesday, 04 December 2019, 11:59 Sursă: Realitatea.NET

PSD a publicat miercuri, fix la o lună de învestirea Guvernului Orban, un prim bilanț al guvernării PNL. Așa cum era de așteptat, social democrații reproșează actualei guvernări dezastrul pe care ei l-au lăsat în urmă.

Adaugă părerea ta

Redăm integral postarea PSD: 

,,Am arătat bilanțul primei luni de guvernare PNL: creșterea deficitului bugetar peste limita admisă, dublarea ritmului de îndatorare, devalorizarea abruptă a leului, dobânzi din ce în ce mai mari!

Să vedem acum cât ne-a costat pe toți această aventură PNL: 4,6 mld. de lei creșterea împrumuturilor față de luna anterioară; 4,78 mld. de lei (1 mld. de euro) cheltuiți de BNR pentru evitarea prăbușirii monedei naționale; 700 mil. de lei majorarea datoriei publice ca efect al devalorizării leului; 100 mil. de lei costuri suplimentare la împrumuturile viitoare în urma creșterii riscului de țară; 34,8 mil. de lei majorarea dobânzilor la împrumuturile Guvernului după declarațiile aiuritoare ale ministrului Finanțelor.

Total: peste 10 miliarde de lei irosiți de PNL într-o singură lună, din munca și buzunarele românilor\"\", este postarea PSD pe pagina oficială de Facebook.