De ce nu a ales Dacian Cioloș USR?

Monday, 18 February 2019, 21:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dacian Cioloș a declarat la postul național e televiziune că a primit încurajări să-și facă propriul partid în locul accedri în cadrul USR. aEl susține că a primit mesaje de la oameni s-și facă alt partid, care poate fi util pentru oamenii care n-au votat în 2016 să aibă o alternativă.

Dacian Cioloș a vorbit, în emisiunea România 9 de la televiziunea publică, despre proiectele sale politice alături de USR. Întrebat de ce nu a ales să candideze pentru USR, el a spus că a primit semnale de la „oameni”, care îi spuneau să-și facă propriul partid pentru că cei de la Uniune aveau probleme.

„USR era într-un proces de construcție. Am analizat diverse opțiuni, de a ne implica într-un partid sau altceva. Și am primit mesaje de la oameni să facem alt partid.  Poate fi utilă pentru oamenii care n-au votat în 2016 să aibă o alternativă. Avem deja câteva mii de oameni care s-au înscris. Alianța noastră e un proiect care se dezvoltă împreună”, a spus Dacian Cioloș, în emisiunea România 9, moderată de Ionuț Cristache.

Barna, pariu cu Cioloș

Dan Barna, președintele USR, luni seară, la TVR1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, a afirmat că este pregătit să facă un pariu.

Totul a început de la alegerile europarlamentare. „Sunt cap de listă, dar nu știu dacă asta e important. Eu cred că, dintre primii cinci, șase, șapte, să zicem, oricare dintre ei ar fi putut să fie cap de listă, din punct de vedere al competențelor", a spus Dacian Cioloș, luni seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii „România9", moderată de Ionuț Cristache.

În acel moment, a intervenit Dan Barna. Acesta a declarat: „Sunt oameni – și sunt gata să fac acest pariu în emisiunea dumneavoastră, deși mi s-a spus ca politician să nu faci niciodată pariuri – care ne vor face să fim mândri în lunile și anii următori de prestația lor”. „Nu ne vor face de râs", a completat acesta.

Alianţa 2020, formată din Uniunea Salvaţi România şi PLUS, a început luni, în Piaţa Universităţii din Capitală, o campanie de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare. Barna a arătat că România are nevoie de normalitate, de un drum european. A precizat că USR şi PLUS adună semnăturile în stradă alături de cetăţeni şi a spus că cele două formaţiuni doresc să treacă de cele 200.000 de semnături necesare.


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri