Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Dăncilă vrea să-l dea afară pe Iohannis din ședința de guvern

Thursday, 20 December 2018, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

Dăncilă a anunțat că această ședință de Guvern va avea două părți. O primă parte în care se vor discuta teme legate de apărare, externe și siguranță națională, în timp ce a doua parte va fi pe temele obișnuite ale Guvernului.

La anunțul premierului, Klaus Iohannis a avut o expresie vizibil iritată, semn că a înțeles strategia premierului.

Președintele a spus încă de la începutul ședinței că, în interpretarea sa, el are dreptul să participe la întreaga ședință și să o prezideze, conform prevederilor constituționale.

Premierul, sfătuit cum să scape de președinte

Premierului Viorica Dăncilă i s-a recomandat să organizeze în mai multe părți ședințele de Guvern la care va participa președintele Klaus Iohannis, au spus surse din conducerea coaliției de guvernare.

Prim-ministrului i s-a recomandat, în acest sens, să organizeze ședințele de Guvern în mai multe părți. Astfel, o variantă propusă a fost ca Guvernul să țină o primă parte a ședinței în prezența șefului, având pe ordinea de zi toate actele normative care au legătură cu „politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice”.

În continuare, recomandarea făcută lui Dăncilă a fost ca după această primă parte să îi comunice șefului statului că s-a terminat prima parte a ședinței de Guvern și că, în continuare, prezența sa în reuniunea Executivului nu mai este oportună.

Guvernul se va reuni, joi după-amiază, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, șeful statului fiind așteptat să participe la reuniune.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ