Dăncilă renunţă la parteneriatul pubic privat pentru autostrada Comarnic - Braşov

Sunday, 21 July 2019, 19:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul a declarat că în prima şedinţă CSAT va propune ca această construcție să devină de importanţă naţională și să fie finanţată din bani de la Guvern.

În iunie anul trecut, Guvernul a anunțat că va renunța la negocierile cu Banca Mondială pentru finanțarea construcției autostrăzii Comarnic-Brașov. La acea vreme, parteneriatul public-privat era soluția dorită de Liviu Dragnea și de Darius Vâlcov. 

"După cum știți, autostrada Comarnic Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. 

 Birocrația este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor și, pentru a trece de toate acest obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede din fonduri guvernamentale",  a declarat Dăncilă.

Dăncilă nu a avansat o dată privind etapele realizării viitorului drum de mare viteză.

În 30 decembrie 2018, premierul Viorica Dăncilă declara, referindu-se la termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti - Comarnic – Braşov, că acesta ar putea fi 2024, dar că speră să fie mai repede.

"Aş putea să dau un termen. Nu aş vrea nici să fiu foarte optimistă, eu vreau să fiu realistă. Dacă în ianuarie desemnăm câştigătorul, patru ani este alocat pentru construcţia autostrăzii, deci să spun nu patru ani, să spunem în 2024, dau cinci ani, dar sper să fie mai repede", afirma şefa Executivului, referindu-se la autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri