Dăncilă despre corupție:"Este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva"

Monday, 18 March 2019, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un europarlamentar din Luxemburg a povestit cum a explicat Viorica Dăncilă corupția din România. "Nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva".

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin Social membru în PPE, a relatat, într-un dialog pentru Ziare.com, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin Social membru în PPE, a povestit, într-un dialog pentru Ziare.com, unul dintre episoadele prim-ministrului Viorica Dăncilă de la Bruxelles. Se întâmpla înainte ca premierul să vorbească în plenul Parlamentului European. 
  
„Să vă povestesc ce a afirmat doamna Dăncilă în faţa grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncilă, înainte de a vorbi în faţa plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproşat problemele legate de corupţie din România. Şi ea a zis că nu e adevărat, nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbeşti de o diferenţă culturală. Practic, aş putea să-mi cumpăr direct o decizie favorabilă în justiţie, dar asta nu ar însemna că sunt corupt sau că aş corupe pe cineva, nu, aş avea un comportament cultural specific”, a povestit acesta. 

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri