Dăncilă, atac la Timmermans și Iohannis

Wednesday, 15 May 2019, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a lansat noi atacuri la președintele Klaus Iohannis, după ce nu a reușit să discute cu acesta pe tema remanierii. L-a sunt fie cînd era la Burxelles, fie cînd își lansa cartea la Ploiești, în ciuda faptului că programul acestuia este public. În plus ea se declară dezamăgită de prim vicepreședintele Comisiei Europene, Franz Timmermans și consideră că este periculoasă amenințarea României cu activarea articolului 7. 

Adaugă părerea ta

,,Domnul  Iohannis a vorbit de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care sa ne judece Aceasta abordare mi se pare greșită și lipsita de demnitate'' a tunat Dăncilă.

Viorica Dăncilă se declară dezamăgită și de scrisoarea lui Timmermans care a solicitat ca modificările la codurile penale să fie stopate.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmmermans. Acesta a anunțat într-o scrisoare trimisă primilor patru oameni din statul român că executivul european va declanșa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE ("opțiunea nucleară") în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare.

Cum contraatacă Dragnea amenințarea Comisiei Europene cu ”opțiunea nucleară''

Frans Timmermans invocă în scrisoarea citată pentru prima oară Articolul 7 și arată că ”Rule of law framework” este ultimul pas pe care Comisia Europeană îl poate face înainte de declanșarea ”opțiunii nucleare” în cazul României.

”Dacă îmbunătățirile necesare nu sunt făcute rapid sau dacă alți pași negativi sunt făcuți, precum promulgarea ultimelor modificări la codurile penale, Comisia va declanșa Rule of law Framework fără întârziere. Acest proces – care precede dialogul necesar pentru a corecta îngrijorările și a evita activarea Articolului 7 din Tratatul UE – va înlocui MCV. Criteriile și recomandările relevante din MCV vor fi examinate în cadrul Rule of law Framework. România, desigur, rămâne obligată să respecte angajamentele asumate în momentul aderării, iar criteriile de referință ale MCV rămân deschise până când acestea sunt îndeplinite pe deplin și în mod satisfăcător”, se arată în scrisoarea lui Frans Timmermans.

Scrisoarea lui Timmermans a provocat furie fără margini în tabăra PSD.

Srisoarea lui Timmermans. Alt Liviu, aceeași prostie:"Este o cârdășie cu Iohannis"

Prim-ministrul a anunțat că îi va răspunde lui Timmermans. Dăncilă a promis că îi va cere ca România să fie tratată ca și celelalte state membre. 

Alte articole din: Ultimele Stiri