Dăncilă, anunț de ultimă oră despre ,,taxa pe lăcomie''

Monday, 18 February 2019, 12:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
"Legat de Ordonanţa 114, am spus că este nevoie de flexibilitate. Şi de aceea am chemat miniştrii, ca fiecare să spună ce probleme sunt pe fiecare capitol în parte. (...) Ceilalţi miniştri au discutat fiecare pe linia domniei sale, astfel încât acolo unde sunt probleme să vedem ce modificări facem. Asta nu înseamnă o cedare, asta nu înseamnă că dacă cine strigă mai tare, ăla are dreptate ", a afirmat Dăncilă 
 
 

Guvernul a adoptat, în 21 decembrie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, "taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depăşeşte 2%.

Prin noua OUG, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale prevede şi plafonarea la 68 de lei a preţului la gaze şi energie electrică pentru următorii 3 ani pentru toţi consumatorii casnici.

Față de varianta anunțată inițial de ministrul Finanțelor, taxa pe lăcomie a fost redenumită de guvern în taxa pe activele financiare ale băncilor. Aceasta este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.

Totodată, s-a impus o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri