Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din Guvern după declarația șocantă despre Alexandra

Friday, 02 August 2019, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Cum a reacționat Ecaterina Andronescu la anunțul demiterii. "Am aflat de la TV"

Cinism la Ecaterina Andronescu: ”Eu am învățat de acasă să nu mă urc în mașină cu un străin!

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Ecaterina Andronescu a stârnit rumoare joi seară după ce a părut că o învinuiește pe victima Alexandra Măceșanu. ”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a spus Ecaterina Andronescu.

Declarația a fost criticată în condițiile în care situația elevilor din zona Caracal este una complicată, aceștia solicitând Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului.

Concret, elevii din acea zonă sunt nevoiți să călătorească ”la ocazie”, deoarece transportatorii nu practică toate traseele și nu opresc în unele localități.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ