Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Voiculescu, anunţ din închisoare. Cerinţa de ultim moment a omului de afaceri

Friday, 27 February 2015, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

"Salut initiativa Guvernului de a reduce cota TVA la 9% la o parte dintre alimentele de baza (carne, legume, pește și fructe).

In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la ultima scrisoare adresata nu cu mult timp in urma. Am transmis atunci Premierului (si altor institutii interesate) concluziile corespondentei purtate recent cu inalti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti pe tema taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare (in majoritatea statelor europene TVA-ul la alimente este redus).

Ani de zile politicienilor romani le-a lipsit curajul de a face pasi simpli precum acesta, cu beneficii generale.

Mai bine mai tarziu, decat niciodata, însa este esential sa se renunte la jumatati de masura care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astazi Ministrului Darius Valcov.

In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca economia subterana reprezinta si in prezent o patrime din activitatea economica.

Sustin public, in continuare, ca reducerea TVA la toate alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane si imi exprim increderea ca nicio institutie a statului nu isi doreste sa protejeze evaziunea si sa incurajeze saracia. Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistati social".


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ