Dan Vasile Mihale: Ultima mutare, pe șest, a PSD - Dăncilă, cu jalba în proțap la Bruxelles!

Friday, 17 August 2018, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Au trecut șapte zile de la excesele Jandarmeriei și niciun oficial nu are decența să iasă public să explice de ce s-a folosit forța în Piața Victoriei. În schimb, pe șest, se pune la cale o nouă mârșăvie. Premierul marionetă Viorica Vasilica Dăncilă trimite o depeșă la Bruxelles în care acuză o tentativă eșuată de lovitură de stat.

Nu există nicio informație oficială că respectiva depeșă oficială ar fi fost scrisă de mânuța doamnei Dăncilă. Sunt însă o serie de voci care susțin că scrisoarea ar fi fost ticluită la Scroviștea, unde se ascunde Liviu Dragnea, premierul de facto al României.

În scrisoarea adresată președintelui CE, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, Viorica Dăncilă se plânge că protestele de la București din 10 august și atitudinea unor oameni politici reprezintă încercări de înlăturare pe cale violentă a guvernului ei și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că și-ar fi ignorat atribuțiile de mediator în societate și că a făcut apel la continuarea protestelor. Scrisoarea a fost obținută de jurnalistul Ovidiu Vanghele, care a publicat fragmente din document pe Facebook, iar câteva ore mai târziu, informaţia a fost confirmată, pentru Realitatea TV, de un purtător de cuvânt al Executivului de la Bruxelles. Asta, în timp ce Guvernul de la Bucureşti tace.

Măsura nu are precedent și se înscrie în logica strâmbă a partidului de guvernământ. Scrisoarea nu produce niciun efect și vine după ce social-democrații din Elveția și Danemarca au cerut excluderea PSD, condus de Liviu Dragnea, din Partidul Socialiștilor Europeni (PES) care, atenție, reclamă modul dezastruos în care Guvernul Dăncilă a gestionat protestul din 10 august.

Mesajul trimis la Bruxelles se înscrie în cheia comunicatului remis presei de PSD, la trei zile după violențe. Iohannis, botezat "dezbinatorul", este vinovat de toate relele, iar opoziția ticăloasă și iresponsabilă îndeamnă populația la anarhie. Nimic despre propriile abuzuri care au dezbinat România. Nimic despre cine i-a adus în stradă pe huligani, în condițiile în care se vehiculează ipoteza că aceștia ar fi fost chiar oameni în civil de la DIPI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Scrisoarea PSD către Bruxelles este, de fapt, o nouă și enormă aroganță a partidului de guvernământ, care se prăbușește vertiginos în sondaje. Liderul suprem, încolțit din toate părție, reacționează haotic. Repudiat de liderii cu state vechi în partid, precum Ecaterina Andronescu, Mihai Tudose și Nicolae Bădălău, chiar înainte de asaltul final asupra justiției, Dragnea se agață, din nou, de regina neîncoronată a gafelor - Viorica Vasilica Dăncilă și o trimite cu jalba în proțap la Bruxelles. 

Cât de rupt de realitate poți să fii încât să mai crezi că liderii Comisiei Europene te mai pot asculta, după ce i-ai acuzat de blat cu "statul paralel'' și ai fost surd la toate avertismentele lor privind legiferarea în disprețul legii?! Acest demers denotă un singur lucru: Liviu Dragnea, cel care se lăuda public că nu se teme de nimeni și nimic, nu se mai simte confortabil. Iar asta se simte!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri