Dan Vasile Mihale: Puterea pregătește un nou asalt asupra Justiției!

Tuesday, 29 January 2019, 10:46, Sursă: REALITATEA.NET

Puterea pregătește un nou asalt asupra Justiției! Coaliția PSD-ALDE  a pus ochii și pe completurile de trei judecători de la Curtea Supremă, care dau soluțiile pe fond pentru cazurile de corupție la nivel înalt. Acesta susține că, în cazul completurilor de trei magistraţi de la ICCJ, "prin analogie, lucrurile sunt identice" cu cele de cinci judecători și îi sugerează lui Ciorbea să sesizeze CCR, pentru că doar astfel ar putea fi aplicată ,,analogia''. 

Adaugă părerea ta

"Vis-a-vis de completurile de cinci, Curtea s-a pronunţat în conflict juridic de natură constituţională, față de completurile de trei, Curtea se poate pronunţa la sesizarea Avocatului Poporului, sau a cuiva, ori la o excepţie ridicată de partea oricărui proces, parte judecată în complet de trei, complet la rândul lui nelegal constituit", a spus într-o emisiune televizată Tudorel Toader. 

Oamenii din sistem spun însă că nu este vorba de nicio ,,analogie'', ba dimpotrivă.  Judecătorul Bogdan Mateescu scrie, pe pagina personală de Facebook, că ,,nicio dispoziție legală NU stabilește că desemnarea judecătorilor în completuri colegiale de doi sau trei judecători se realizează prin tragere la sorți (...) Nicăieri în țară aceste completuri nu se alcătuiesc prin tragere la sorți!  Singura excepție anume prevăzută în legislația română vizează exclusiv completurile de 5 judecători de la ICCJ. Prin urmare, lucrurile nu sunt "identice" din însăși perspectiva legii'', concluzionează Mateescu.

Nu știu cine are dreptate în acest caz, însă este evident că guvernarea toxică PSD-ALDE interpretează totul, inclusiv legile, într- o manieră personală și convergentă cu propriile interese. Așa că nu am așteptări prea mari în ceea ce privește decizia CCR, o instituție profund politizată și condusă de un fost pesedist.

În cazul completurilor de cinci, Curtea a fost sesizată de premierul-marionetă Dăncilă. În cazul completurilor de trei, soluția ar putea veni de la Avocatul Poporului, instituție condusă de obedientul Victor Ciorbea căruia PSD i-a făcut cadou o pensie specială și i-a majorat și salariul, echivalând-ul cu remunerația unui ministru. Acordarea pensiei speciale a fost atacată de Președinție la CCR, dar Curtea nu s-a pronunțat încă, dar când o va face decizia va fi, probabil, în sensul dictat de actuala putere.

Asaltul asupra Justiției nu se va opri însă la completurile de trei judecători de la Curtea Supremă. Toader mai are pe țeavă ordonanța privind contestația în anulare, care se va da, probabil, săptămâna aceasta și o altă ordonanță care să-i scape de închisoare pe cei care au fost condamnați în baza interceptărilor făcute cu tehnica SRI.

Amnistia cea mare nu se mai dă, pentru a fost deja dată pe bucăți și acoperă toate spețele delicate de corupție de la nivel înalt.

Vezi și Blogul lui Mihale