Dan Vasile Mihale: Băsescu și Ponta se încaieră pentru "fecioara" Moldova

Friday, 15 January 2016, 17:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Săraca fată bătrână Moldova... După ce a fost sedusă și abandonată de toate cutrele penale de la stânga și de la dreapta Nistrului - fata este pețită, din nou, în cel mai dezonorant mod, de "cavalerii" rămași fără busolă de la  București.

Acum, când pare dificil să intervină pentru salvarea ei chiar și vajnica bunică Europa, doi dintre amicii celor doi Vlazi (Filat și Plahotniuc) de la Chișinău, care au lăsat fără zestre săraca fată, se încaieră, dezinteresat, că doar este an electoral în România, să salveze onoarea fecioarei Moldova, la fel ca și libidinosul cavaler-dominator Rusia.

Dar cine sunt cei doi "cavaleri" de la București care vor să salveze onoarea fecioarei? Unul se numește Traian Băsescu. A fost președinte două mandate. A fost suspendat de două ori. A câștigat cel de-al doilea mandat la limită, după ce sondajele îl dădeau învingător pe Mircea Geoană. A fost, sau cel puțin așa s-a autointitulat, președinte jucător și, nu în cele din urmă, a fost autorul celor mai lungi crize politice din România.

Cel de-al doilea cavaler se numește Victor Viorel Ponta. A crescut la sânul lui Adrian Năstase. A fost botezat "micul Titulescu". A ajuns șef de partid datorită baronilor locali care l-au trădat pe Geoană, iar în cele din urmă a fost uns premier. Drumul a fost însă anevoios și plin de obstacole, iar "micul Titulescu" s-a împiedicat și a ajuns la DNA.

Acești doi cavaleri fără "prihană" se încaieră acum, pe Facebook, vezi Doamne de grija Moldovei… Hai să fim serioși! Nici măcar naivul Marius Crăcea, tânarul lider de la Mișcarea Populară Giurgiu, nu vă mai crede. A rămas "Crăcit" și dezamăgit că partidul i-a refuzat dreptul la dragoste…

Revenind însă la Moldova, este important de menționat că, în fața unor prădători feroce, atât din interior, cât și din exterior, fata așteaptă încă să fi salvată măcar de bunica Europa, pentru că în sora România nu își mai poate pune speranțe. Sora ce mare este și ea cu lanțul la gât de când cu scutul antirachetă de la Deveselu. Bunica reacționează însă greu și așteaptă vești de la mai tânăra verișoară America, cea care este, mai mereu, ocupată cu ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, unde s-a dus să descopere arme de distrugere în masă și i-a lăsat fără masă pe sutele de mii de migranți care au invadat Europa.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri