Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Diaconescu a anunțat: Propunem susținerea ȘEFULUI, a lui VICTOR PONTA în turul 2

Thursday, 06 November 2014, 19:39 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un discurs caracteristic emisiunilor pe care le făcea la OTV, Dan Diaconescu a anunțat că susținătorii PP-DD vor avea de ales în turul 2 al alegerilor prezidențiale, între un șef și adjunctul său. Astfel, după ce preț de câteva minute a prezentat mai multe motive pentru care un anumit candidat nu trebuie votat - referirea fiind clară la Klaus Iohannis, pe care l-a numit și șofer, făcând referire la presupusul scandal al adopțiilor ilegale-  fondatorul PP-DD a anunțat că susținerea celor din partidul său va merge către Victor Ponta:

”Eu voi anunța în câteva clipe numele noului președinte al Romaniei. În funcție de decizia poporului, va fi ales președintele. M-am consultat în ultimele trei zile pe de o parte cu telespectatorii mei, cu parlamentarii PPDD, cu liderii organizaţiilor judeţene. Pot să vă spun că 75% dintre sufragii înclină într-o anumită direcţie. Avem de ales între două variante, între un şef şi între adjunctul său, fiindcă unul dintre finalişti a încercat să fie adjunctul celuilalt chiar în primăvara acestui an. Evident că opţiunile celor 75% dintre suporterii mei, dintre alegătorii mei vor înclina balanţa către şef.Vorbim de o echipă in care unul dintre candidati era sofer. Vă anunţ că nu îl voi vota pe Klaus Iohannis, că PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis. Vă anunţ, de asemenea, că Victor Ponta rămâne un mare adversar politic al meu (...), sper ca odată ajuns preşedinte să onoreze toate aceste promisiuni, toate aceste obiective pe care le-a însuşit din programul meu politic. În cazul în care nu o va face, vom reîncepe războiul împotriva sa (...). Prin urmare, propunem acest embargo, propunem susţinerea celui care astăzi este prim-ministru, a celui pe care poporul l-a votat în numărul cel mai mare în primul tur. Aşadar, invit pe toţi românii să se prezinte la vot şi să facă ceea ce doresc ei în cabina de vot. Nu voi tranzacţiona niciodată, nu voi negocia cele 400.000 de voturi, dar le voi spune românilor, din această seară până duminica viitoare, să nu îl voteze pe Klaus Iohannis”, a precizat Dan Diaconescu.

Acesta a mai spus că vrea să modereze debaterile dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

„Sper să moderez eu dezbaterea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, acum că nu mai e Robert Turcescu. Eu mi-aş dori ca dezbaterea să fie transmisă de OTV, un post care acum nu mai există, dar care sper să existe în următoarea perioadă“, a declarat Dan Diaconescu.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ