Dan Andronic a anunțat ce l-a determinat să candideze la parlamentare, pe listele PMP

Sunday, 30 October 2016, 01:34, Sursă: REALITATEA.NET

Dan Andronic a declarat, la Realitatea Românescă, în exclusivitate, că a ales să candideze pe listele PMP Giurgiu, întrucât are un proiect de revigorare a presei românești pe care vrea să îl pună în practică dacă va intra în Parlament.

Adaugă părerea ta

”Acum, să spui că jurnaliștiii nu fac politică, cred că este puțin depășit în România. Dacă jurnaliștii nu au opțiuni, măcar au opiniii. Nu cred că mai putem vorbi de presă cu adevarat independentă. Fiecare dintre noi a văzut asta. De ce am intrat în politică, păi m-am intrebat: Domle daca mă duc acolo, ce fac? Și singurul motiv e acel proiect care vizează presa. Vizează cei 25 000 de oameni care lucrează în presă”, a spus Dan Andronic la Realitatea Românească. 

Reamintim că în cursul zilei de miercuri, Dan Andronic, jurnalist și patron al ziarului Evenimentului zilei și al revistei economice Capital, și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților pe listele PMP pentru județul Giurgiu.

Se știe că fostul consultant politic este un apropiat al lui Traian Băsescu, iar gestul său a venit ca urmare a propunerii fostului președinte. ”Marți am primit oferta de la Traian Băsescu. Am avut la dispoziție o oră ca să mă decid dacă accept oferta pentru locul 1 la Camera Deputaților, pe listele de la Giurgiu. Mi-a spus că nu e un fotoliu sigur, ci că e un loc cu bătaie. I-am zis că, de când ne știm ne tot batem, așa că ne mai batem o dată”, notează evz.ro.