Daciana Sârbu, în topul eurodeputaţilor români cu cele mai multe absenţe la vot

Wednesday, 14 January 2015, 19:23, Sursă: REALITATEA.NET

Douăzeci de parlamentari europeni, dintre care trei români - Cătălin Ivan, Cristian Buşoi şi Daciana Sârbu -, au participat la mai puţin de jumătate din voturile prin apel nominal din Parlamentul European, în timp ce eurodeputaţii români în ansamblu au luat parte la 84,6 la sută din voturi.

Potrivit statisticilor organizaţiei independente VoteWatch, citate de Euronews, care se referă la perioada iulie-decembrie 2014, primele şase luni de activitate ale noului Parlament European, 20 de eurodeputaţi au participat la mai puţin de jumătate din voturile prin apel nominal desfăşurate la Bruxelles şi Strasbourg, deşi primesc salarii şi indemnizaţii importante.

Statisticile se referă numai la voturile prin apel nominal, care reprezintă aproximativ 15 la sută din toate voturile desfăşurate în Parlamentul European. Voturile prin apel nominal sunt necesare în cazul subiectelor importante, unde nu există o majoritate clară.

Pe primele locuri se află eurodeputaţii Brian Crowley (Irlanda) şi Thomas Handel (Germania), care nu au participat la nici un vot prin apel nominal în PE, ei având probleme de sănătate.

Europarlamentarul român Cătălin Ivan, care a participat la 27,3 la sută din voturile prin apel nominal, se află pe locul al optulea, el fiind urmat de Cristian Buşoi (33,69 la sută din voturi) şi Daciana Sârbu (36,17 la sută), potrivit mediafax.ro.