Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se vede în PSD posibila revenire a lui Tăriceanu în PNL

Thursday, 22 May 2014, 13:54 Sursă: Mediafax

"Din punctul de vedere al PSD, intrarea domnului Tăriceanu în PNL este una firească. Domnul Tăriceanu este un liberal de atâţia ani de zile, e un lider al PNL", a spus Ivan.

El a arătat că PSD a salutat poziţia lui Tăriceanu când acesta a spus că îşi doreşte refacerea USL şi nu a fost de acord cu ruperea USL.

"Atât timp cât domnul Tăriceanu susţine această poziţie, este un om care, din puntul nostru de vedere, poate fi oricând un partener de dialog. Nu s-a schimbat nimic din punctul nostru de vedere", a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD îl susţine în continuare pe Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă acesta e înscris în PNL, Ivan a precizat: "Din pucntul nostru de vedere, nu s-a schimbat nimic. Noi am spus dintotdeauna că ne dorim refacerea USL şi o colaborare cu PNL".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ