Cum se laudă Ponta pe Facebook cu măsuri fiscale adoptate de alții

Sunday, 09 August 2015, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe Facebook, din concediu, că Uniunea Europeană a închis procedura de infringement la adresa României. Asta, după ce Guvernul Ponta ar fi reuşit să scadă, de la peste 180 de zile la doar 60 de zile, termenul de rambusare a TVA (măsură solicitată de firme), termenul legal fiind de 45 de zile.

Șeful Executivului a mai comentat faptul că fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, în perioada căruia „rambursarea legală de TVA pentru firmele exportatoare ajunsese la peste 180 de zile”, este liber, iar el este inculpat într-un dosar penal deschis în 2011 „la sesizarea lui Blejnar”.

Cetățeanul.net a analizat istoria rambursării TVA și a descoperit faptul că premierul nu se leapădă de obiceiul „copy-paste”. El își asumă o schimbare pe care el de fapt a menținut-o în vigoare, ea fiind implementată de pe vremea când Guvernul era condus de Emil Boc.

Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, inițiativa de accelerare a rambursării și schimbarea procedurii de rambursare a fost începută în anul 2009, când ministru al Finanțelor era Gheorghe Pogea și șef al ANAF era Sorin Blejnar. Atunci, s-a decis, în premieră, ca plata deconturilor de TVA restante să se facă în ordinea vechimii, pe principiul „se achită primul decont, în funcție data depunerii”.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta îl acuză că ar fi blocat sau periclitat rambursarea de TVA într-o postare de pe rețeaua de socializare, potrivit B1TV. Mai mult pe Cetățeanul.net


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri