Cum a vrut Dăncilă să-l suspende pe Iohannis și ce a împiedicat-o

Wednesday, 16 October 2019, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că ar fi vrut să îl suspende pe Klaus Iohannis din funcția de președinte al României, dar a fost împiedicată de lege. Dăncilă a precizat că a avut această intenție după ce a ajuns la conducerea PSD.

Adaugă părerea ta

"Eu, când am fost președintele partidului, nu am mai putut să îl suspend, pentru că merita. El trebuia să își dea demisia, a băgat țara în haos și a plecat din țară. E un președinte care nu respectă Constituția României, nu respectă deciziile CCR", a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit stiripesurse.ro, premierul României a vorbit și despre omul propus de Iohannis să îi ia locul la Palatul Victoria, Ludovic Orban.

"Este un om pentru care austeritatea este de bază. A spus, înainte de a fi desemnat premier, că trebuie să trimită oameni acasă, să facă multe concedieri. Am văzut cât de performant a fost ca ministru, când a fost trimis acasă. Noi știm că președintele de facto al PNL este Klaus Iohannis, așa cum la PDL era Traian Băsescu. Avem o trecere de la Băsescu la Iohannis", a adăugat Dăncilă.