Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CTP, despre Patriarhul Daniel: "Bossul BOR n-are de ce să-și ceară iertare"

Friday, 06 November 2015, 15:15 Sursă: REALITATEA.NET

În mesajul publicat pe Facebook cu titlul "Bossul BOR – un fariseu a pus monopol pe Dumnezeu", jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat aspru atitudinea Preafericitului.

"Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Bossul BOR n-are de ce să-și ceară iertare. Toate cuvintele ÎnaltPreaFericirii Sale au fost cât se poate de clare", a scris Cristian Tudor Popescu.

"Mai ales cele din primele 4 zile de după Auschwitz-ul din Colectiv, în număr de niciunul: mucles, nexam, pauză de masă – cum pot fi răstălmăcite cuvintele astea? Dar cele pe care a catadicsit să le rostească într-un târziu: Rugați-vă la Biserică, nu la Club!? Nu poți să-ți ceri iertare decât pentru o greșeală, cu voie sau fără de voie. Or, Întâistătătorul cu Antemergători n-a comis nicio greșeală, a exprimat o stare sufletească: puțin îmi pasă de voi, fie morți, fie vii! Eu am monopol pe Dumnezeu! Acum joacă sceneta „căinței”, ca un robot îmbrăcat în odăjdii, pentru că își dă seama că poate să piardă clienți la prăvălie. Răspunsul cel mai potrivit l-au dat miile de tineri care s-au rugat rostind „Tatăl nostru” în fața clubului Colectiv, nu în biserica proprietate privată a Bossului BOR!", a adăugat jurnalistul.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a cerut iertare tinerilor dacă nu a reuşit să le transmită mesajul potrivit cu privire la slujbele ţinute în biserică pentru cei care au murit în incendiul din 30 octombrie sau au fost răniţi grav.

"Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înţelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate", a spus PF Daniel.

Patriarhul a subliniat că doreşte să exprime mai multă afecţiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor, potrivit Mediafax.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ