Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu, despre dosarul Referendumului: Victor Ponta l-a înfundat pe Liviu Dragnea

Wednesday, 11 March 2015, 21:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Victor Ponta l-a înfundat pe Liviu Dragnea astăzi. Trebuie neapărat precizat că nu domnul Rareș Bogdan, ci memoria noastră ne spune că domnul Hellvig nu a avut nicio treabă. Relu Fenechiu a fost șeful de campanie la vremea respectivă. Victor Ponta a făcut aici o minciunică, dar hai să vă spun de ce. A făcut-o dinadins. Faptul că Relu Fenechiu a fost șef de campanie nu e o știre. El a zis asta pentru noi ca o mare parte din presă să rostogolească asta, fără să se uite la 2012. Eu sunt doctor în acest dosar. Este absolut nejustificat din punct de vedere juridic. Ce trebuia să spună Victor Ponta: în ziua referendumului, s-a spus: o problemă din partea USL era să vină cât mai multă lume, din nefericire pentru ei, nu a venit și atunci, s-a invalidat referendumul și, din partea lui Băsescu, să nu vină cât mai multă lume. În teritoriu s-a întâmplat un lucru de așteptat: băieții din primării au trecut la aducerea morților, ca să vină la vot. Când s-a declanșat, din acel rechizitoriu cu care a fost trimis în judecată Liviu Dragnea, are 522 de pagini. Eu l-am citit din cele 522 de pagini. Numai 40 sunt împotriva lui Liviu Dragnea, din care 20 sunt filosofie, pentru că restul sunt rezultatele anchetelor (...) În acest rechizitoriu sunt puse cap la cap declarațiile alea: 'subsemntul nu am fost la vot'.  Pe seama lui Liviu Dragnea, în dosar, sunt puse aceste sms-uri. În ziua aia, s-au trimis către militanți, nu către popor. Nu erau sms-uri trimise mie sau dumneavoastră, ci către șefii ăia. Nu e nimic ilegal", a declarat Ion Cristoiu.

În acest sens, Cristoiu a subliniat că "Ponta l-a înfundat pe Dragnea, spunând că sms-urile erau adresate lumii", în contextul în care, precizează jurnalistul, "nu ai voie în ziua aia să îndemni la vot".

"Le spunea să scoată lumea aia. În ziua respectivă, ai voie. Nu lumea, asta e foarte important, pentru că Ponta l-a înfundat pe Dragnea, spunând că sms-urile erau adresate lumii. Nu lumii, se adresau ălora, președintele Consiliului de la Găcești. Domnul Ponta ori nu a citit rechizitoriul, ori s-a dus să îl infunde, pentru că el a fost chemat ca martor de Liviu Dragnea și el trebuia să dovedească fie la procuror, fie în fața instanței, ca om care e de partid, ca politician, să spună așa: 'de regulă, toate partidele de pe planeta asta, dacă au sms-uri, mobilizeaza activul, ca să iasă lumea la vot', activul lor. Ori, domnul Ponta a scăldat-o: a zis că erau a nu știu cui creație, că se adresau lumii, trebuia să spună: 'e un specific, vă spun eu, ca șef de partid, că în ziua respectivă să se mobilizeze lumea la vot'. A, că ăia au înțeles să fraudeze referendumul, asta e altceva. Eu cred că nici judecătorii nu au înțeles. A bătut câmpii. În rechizitoriu nu există niciun sms (...) nu există niciunul adresat mie sau dumneavoastră. Adică 'cetățean, du-te mă la vot'. După ce a venit domnul Ponta, îi mai dă o înfrângere lui Liviu Dragnea: de a fi îndemnat la vot, în ziua aia, și nu ai voie în ziua aia să îndemni la vot. În rechizitoriu nu este. Nu pun la îndoială nici măcar o miime că s-a fraudat (...) În acest rechizitoriu, domnul Dragnea era de unul singur. Rezultă că, în ziua aia, un cetățean frauda referendumul de zor, Ponta era pe câmpii, dar repet, în rechizitoriu, e comisia de la Suraia. Rezultă că Dragnea comunica direct cu comisia. Ponta, de fapt, l-a înfundat, trebuia să spună că 'era în practica militanților noștri'", a explicat Ion Cristoiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ