Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Popescu Piedone, mesaj de Ziua Națională: Mândria de a fi român nu are vârstă!

Monday, 30 November 2020, 22:19 Sursă: realitatea.net

Cristian Popescu Piedone redă cu emoție, pe contul personal de Facebook, supriza pe care i-au făcut-o nepoții cu ocazia zilei de 1 Decembrie. 

"Mândria de a fi român nu are vârstă!

Nepoatele și nepotul meu mi-au făcut o surpriză extraordinară. Zilele trecute au făcut o ședință foto pentru 1 decembrie. S-au îmbrăcat în costume tradiționale românești, pentru că așa îi stă bine unui român adevărat, crescut într-o familie tradițională românească. Deși sunt mici, se mândresc când îmbracă portul popular, pentru că le-am vorbit despre importanța valorilor și tradițiilor care merită cinstite. Despre unitatea și spiritualitatea poporului român care a păstrat vie identitatea națională.

Mă emoționează când îi vâd în portul popular, jucându-se și râzând, pentru că așa îmi dau seama că eforturile strămoșilor noștri nu au fost în zadar. Că oamenii harnici și curajoși care nu au plecat capul în fața niciunei orânduiri străine ne oferă nouă șansa să trăim pe aceste meleaguri minunate. 

Nepoții mei nu știu despre luptele purtate în trecut. Ei știu doar ce îi învățăm noi, în familie. Le-am spus că trebuie să fie mândri de faptul că sunt români, să își iubească patria și tradițiile precum își iubesc mama. Să își respecte țara și să facă bine aici, acasă. Să simtă, să iubească și să trăiască românește!

Să fim mândri că suntem români și să nu uităm niciodată că pentru acest privilegiu înaintașii noștri au udat cu sângele lor pământul pe care noi trăim astăzi. 

1 Decembrie 1918 a reprezentat împlinirea unui ideal istoric și este de datoria noastră să păstrăm vie identitatea națională, să ne învățăm copiii și nepoții despre importanța acestei zile. Ei reprezintă viitorul, ei reprezintă România!

La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!", a scris, pe Facebook, primarul Cristian Popescu Piedone. Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ