Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gușă: Tel Drum, statul-paralel al baronilor. Ancheta internă și internațională, lovitură pentru PSD

Thursday, 16 November 2017, 21:02 Sursă: REALITATEA.NET

”PSD se află într-o dificultate extremă. Ștefănescu n-a făcut decât să respecte fișa postului și să încerce să escamoteze marile tensiuni cu care PSD nu s-a mai confruntat niciodată în istoria sa. Nici când au pierdut alegerile n-au avut asemenea criză”, a declarat Cozmin Gușă. 

Consultantul politic este de părere că nu vom vedea un miting de amploare pentru susținerea PSD, întrucât motivația lor, legată de ”statul-paralel”, deși este una serioasă, nu aduce oameni în stradă și este oricum depășită ca magnitudine de problemele lui Dragnea.

Faptul că este tras la răspundere pentru ilegalităţile înfăptuite prin intermediul Tel Drum nu reprezintă singura problemă a lui Liviu Dragnea, a punctat Gușă.

”Este a doua lovitură majoră într-un timp foarte scurt, prima lovitură fiind cea în care nu a putut să-l îngenuncheze pe Tudose, apropos de remanierea unor miniștri fideli lui Dragnea și acel câștig de parcurs al lui Tudose, aia a fost o lovitură pentru Dragnea”, a amintit Cozmin Gușă.

Ancheta internă și internațională asupra Tel Drum este o lovitură nu doar pentru Liviu Dragnea, ci și pentru o parte din PSD, pentru partea liderilor din sudul țării ai PSD și nu numai, atrage atenția Cozmin Gușă.

”Acest scandal prezintă ca fiind beneficiar, vinovat, pe Dragnea, dar el este doar vârful iceberg-ului. Vorbim despre un grup de oameni, nu știm cât e periculos, dar puternic, care sunt deținătorii acțiunilor la purtător la Tel Drum. Relativa siguranță de sine a lui Dragnea se bazează pe faptul că știe unde sunt distribuite acțiunile la purtător. O parte - către acei baroni care au oferit lucrări supraevaluate din bani bugetari către Tel Drum”, a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă ese de părere că și în PSD există acest ”stat paralel”, punctând că oameni din acel stat-paralel pe care-l acuză social-democrații s-ar putea să fie și ei beneficiari ai acțiunilor la purtător la Tel Drum.

”Acea 100% din acțiunile la purtător a fost distribuită echilibrat, într-un fel al mărimii județului; de aici vine parte din susținerea lui Dragnea. Trebuia să mai fie și cineva în acest mecanism ca să nu se întâmple nimic până la intervenția în forță a OLAF”, a subliniat Cozmin Gușă.

Consultantul politic evidențiază că în CEx al PSD există o majoritate controlată de Dragnea și de baroni din Tel Drum, acesta fiind motivul pentru care nu se iau decizii împotriva lui Dragnea.

”Trebuie să găsească o soluție cât de cât onorabilă. Își dau seama că se îndepărtează de la o guvernare de tip euroatlantic. Nervii lui Dragnea de după prezența la DNA ne arată că n-au soluție”, este de părere Cozmin Gușă.

Aceste fapte prezentate public, legate de Dragnea și Tel Drum, fac ca PSD să nu poată organiza un miting de mare amploare, subliniază consultantul politic, completând că membrii PSD nu vor ieși în stradă când văd cu ce sume s-a îmbogățit liderul lor. 

În acest context, este important felul în care se vor scoate Tudose și membrii Guvernului din unele manifestări excesive care pot însemna și zid în jurul lui Dragnea, subliniază Gușă.

”Guvernul are sarcini în interesul României. Nu se pot face de minune, ca Guvern, făcând zid pentru apărarea unor fraude foarte clare care nu mai pot fi ascunse și care sunt de notorietate internațională”, a precizat consultantul politic. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ