Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Corlăţean: Dosarul Schengen riscă să devină, din păcate, pentru România o poveste fără sfârșit

Monday, 05 October 2015, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Din păcate, fereastra de oportunitate care apăruse, spun eu, din nou, în prima jumătate a acestui an, datorită evenimentelor cunoscute, a generat multă bulversare această evoluţie, a generat mutaţii la nivelul poziţiilor unor capitale pe tema de ansamblu legată de Spaţiul Schengen şi am auzit voci politice importante în Uniunea Europeană, care puneau sub semnul întrebării existenţa însăşi a Spaţiului Schengen. Aşa că nu este chiar o surpriză", spune fostul ministru de Externe.

Bloomberg: România vrea în Schengen pentru a accepta refugiați

 

Subiectul aderării României şi Bulgariei nu a fost introdus pe agenda reuniunii, de joi, a miniştrilor europeni de Interne.

"În general, practica în astfel de reuniuni este ca atunci când ştii dinainte că există consens, atunci se poate introduce fără vreo surpriză punctul pe ordinea de zi. Din moment ce nu s-a introdus, lucrurile erau clare şi este bine că s-a evitat o discuţie directă, în care să apară şi contradicţii pe diferitele poziţii", a mai spus Titus Corlăţean.

Anunțul lui Ponta: Urmează un nou vot UE împotriva aderării României la Schengen

 

România nu va intra în Spaţiul Schengen nici după întâlnirea miniştrilor europeni de Interne din această săptămână, a dat de înţeles recent premierul Victor Ponta.

Joi, pe opt octombrie, are loc o reuniune la Luxemburg, dar subiectul aderarii României şi Bulgariei nu va figura pe agendă.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ