Consilierul lui Ponta, Dan Sultănescu, în 2012: Blair va fi plătit din donaţii şi banii fundaţiei"

Wednesday, 07 September 2016, 10:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Tony Blair, fostul premier britanic, a venit la Bucureşti pe 26 martie 2012 pentru a susţine o conferinţă cu tema “Viitorul Europei în noua ordine globală”. Liderul PSD, Victor Ponta, s-a grăbit să anunţe acest eveniment, el afirmând că Tony Blair soseşte la invitaţia PSD.

Mai mult, Ponta spune că va susţine „în deschidere” propria sa conferinţă. “Peste două săptămâni va avea loc un eveniment la Bucureşti, un eveniment extrem de important şi de plăcut pentru noi ca partid social-democrat, va susţine o conferinţă Tony Blair, fostul premier britanic”, afirma liderul PSD în urmă cu trei zile.

 „Din fonduri proprii şi din donaţii”

Costurile pentru organizare sunt suportate de către Fundaţia Multimedia şi de Center for American Progres”, susţine Sultănescu. Întrebat de unde mai exact vin aceşti bani cu care va fi plătit fostul premier britanic, Dan Sultănescu a declarat: „Din fonduri proprii şi din donaţii”. Consultantul politic a refuzat, de asemenea, să dea măcar o aproximare a onorariului pentru Tony Blair, motivând că fundaţia acestuia, „Tony Blair Faith Foundation”, ar fi decis păstrarea confidenţialităţii asupra notei finale de plată. Trebuie spus că societatea americană „Washington Speakers” deţine exclusivitatea asupra tuturor conferinţelor ţinute de Tony Blair.

Tony Blair, plătit cu 10.000 de dolari pe minut

Mai multe publicaţii internaţionale au încercat în ultimul timp să afle suma cu care este plătit fostul premier britanic pentru un discurs. Spre exemplu, la finalul unei conferinţe ţinute de Tony Blair la Barcelona, publicaţia “El Pais” susţinea că onorariul ar fi fost de circa 240.000 de lire sterline. Publicaţia onlineuniversities.com scrie, de asemenea, că Tony Blair este cel de-al treilea cel mai bine plătit speaker din istorie, după Donald Trump şi Ronald Reagan, cu 616.000 de dolari pentru un discurs de două ore şi jumătate ţinut în 2009 în Filipine. Asta înseamnă circa 10.000 de dolari pe minut. Şi publicaţia britanică „Daily Mail” îl descrie pe Tony Blair ca fiind „cel mai bine plătit speaker din lume”.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri