Gabriela Firea vrea să "regenereze" Bd. Magheru. "Organizăm un concurs de 1 milion de euro"

Thursday, 18 October 2018, 12:49, Sursă: REALITATEA.NET

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să organizeze un concurs în valoare de 1 milion de euro pentru regenerarea Bd. Magheru.

Adaugă părerea ta

În acest sens, în şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti a fost aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în vederea realizării proiectului „Regenerare urbană zona Bd. Magheru”.

"Un proiect important pe care vi-l supus dezbaterii şi aprobării cu care vă asigur că vă veţi mândri fiecare dintre dumneavoastră este cel referitor la regenerarea Bulevardului Magheru. Toată zona, începând de la Piaţa Unirii, trecând prin Piaţa Română, Piaţa Victoriei, celebrul Bulevard Magheru, se va regenera. Organizăm un concurs de soluţii urbaninismice şi arhitecturale, un concurs internaţional de 1 milion de euro", a precizat primarul Capitalei.

Acesta a mai spus că un asemenea concurs nu s-a mai organizat de acum 18 ani. "Poate vă aduceţi aminte de acel concurs Bucureşti 2000", a precizat Gabriela Firea, adăugând că aceast bulevard merită să aibă un alt aspect. "În acest moment, Bd. Magheru este degradat", a completat ea.

Concursul va începe la jumătatea lunii decembrie 2018 şi urmează să fie finalizat în aprilie 2019.

Rectificare bugetară la PMB. Gabriela Firea: "Nu se iau bani de la străzi și se dau la biserici"