Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COMISIA CĂLĂRAŞI a cerut Oficiului de Cadastru cărţi funciare şi titluri de proprietate din Nana

Monday, 13 January 2014, 17:24 Sursă: Mediafax

"Ni s-au pus o serie de întrebări având în vedere reconstituirile drepturilor de proprietate pe teritoriul administrativ Nana, provenienţa terenului de pe teritoriul administrativ Nana, întrebări despre cărţile funciare pe care le avem pe acest teritoriu administrativ", a spus, la finalul audierilor în comisia de anchetă privind terenurile din zona Nana, judeţul Călăraşi, directoarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Viorica Dragomir.

Ea a precizat că reprezentanţii comisiei de anchetă au cerut o serie de documente, pe care le vor transmite săptămâna viitoare, care cuprind cărţi funciare, titluri de proprietate, procese verbale de punere în posesie.

Potrivit Vioricăi Dragomir, terenurile din zona Nana nu au aparţinut Institutului Fundulea, ci CAP-ului Radovanu, CAP-ului Nana şi IAS-ului Buciumeni.

Aceasta a menţionat că informaţiile cerute de comisia de anchetă vizează toate terenurile din zona localităţii Nana, nu doar cel achiziţionat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Reprezentanta Oficiului de Cadastru a mai arătat că documentele solicitate nu au caracter confidenţial. "Sunt documente care nu au caracter secret", a spus aceasta.

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară vor reveni la audierile din comisia de anchetă privind terenurile din Călăraşi lunea viitoare, de data aceasta pentru a fi audiaţi în urma analizei documentelor care vor fi trimise parlamentarilor.

Membrii comisiei parlamentare de anchetă îl audiază, la ora transmiterii acestei ştiri, pe prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ