Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Codrin Ștefănescu pune tunurile pe Tudorel Toader: ,,Să retragă urgent proiectul''

Monday, 17 September 2018, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

„Este absolut neverosimil proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Justiției prin care se solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 160 de posturi. Îi solicit d-lui ministru Tudorel Toader să retragă de urgență acest proiect de hotărâre pentru că este absolut scandalos în condițiile în care DNA este lovită în ultimii doi ani de scandaluri absolut halucinante”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului Ministerului Justiției, Direcția Națională Anticorupție funcționează cu un număr de 260 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, număr insuficient pentru desfășurarea eficientă a atribuțiilor.

„Acest număr de posturi este insuficient în vederea realizării atribuțiilor specifice activității de supraveghere tehnică (gestionarea infrastructurii tehnice suplimentare, monitorizarea în timp real a comunicațiilor interceptate, supravegheri operative și înregistrări ambientale în spații publice sau private). Din cele 90 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară pentru care se solicită suplimentarea, jumătate din acestea sunt destinate serviciilor teritoriale ale direcției care se confruntă cu un deficit de personal în această privință”, explică Ministerul Justiției.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ