CNN desființează scrisoarea lui Giuliani. ”A făcut de ruşine Statele Unite”

Sunday, 02 September 2018, 12:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Scandalul legat de scrisoarea trimisă de Rudy Giuliani are în continuare ecouri în presa internaţională. Într-un editorial intitulat ”Rudy Giuliani dă lecţii altei ţări în etică", jurnalista CNN Frida Ghitis, specializată în afaceri internaţionale, îl acuză pe avocatul preşedintelui Trump că a făcut de ruşine Statele Unite, pentru că s-a pronunţat împotriva unui Guvern curat. Mai mult, a îngreunat lupta pentru democraţie şi a murdărit politica externă a Statelor Unite.

,Românii poartă ceea ce ar putea fi o luptă pierdută de a elimina corupţioa în ţara lor. Zecile de mii de oameni care au ieşit în stradă pentru a apăra statul de drept au privit, până acum, Statele Unite drept un aliat. De aceea, când un site local de ştiri a publicat o scrisoare de la Giuliani către preşedintele României, a detonat o bombă de stupoare", a scris jurnalista CNN.

Ghitis a admis că Rudy Giuliani, ca avocat independent şi om de afaceri, are dreptul să aleagă infractori şi escroci, dacă vrea. Dar, ca avocat al lui Donald Trump, care vorbeşte în numele preşedintelui la televizor, trebuie să aibă grijă, pentru că opiniile sale au o rezonanţă puternică. Iar cum românii se aşteaptă, de obicei, la susţinerea Statelor Unite pentru democraţie, scrisoarea avocatului a fost o dezamăgire profundă.

”Poate că este legal, dar dacă un om care e asociat strâns cu preşedintele pledează pentru o poziţie contrară politicii americane, problema nu este doar de optică. Ar putea submina direct interesele americane", avertizează postul american de televiziune.

Potrivit editorialistei, în scrisoarea adresată preşedintelui României, Giuliani vorbea despre reglementarea activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că lupta anticorupţie afectează statul de drept sub acoperirea aplicării legii în mod abuziv. De asemenea, el propunea amnistierea celor condamnaţi în urma abuzurilor comise de DNA. Unul dintre beneficiari ar fi şeful PSD, Liviu Dragnea, care a şi salutat scrisoarea avocatului american. Mai mult, fostul primar al New Yorkului a recunoscut că a fost plătit de o firmă de consultanţă, Freeh Group International Solutions. Aceasta aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

În aceste condiţii, CNN lansează un apel spre Giuliani.

”Dacă Giuliani preţuieşte ce a mai rămas din reputaţia sa, ar trebui să îşi analizeze lista de clienţi cât timp este avocatul lui Trump. Şi ar trebui să păstreze tăcerea în chestiuni legate de politică externă, atât timp cât numele său este asociat cu preşedinţia Statelor Unite", subliniază autoarea editorialului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN