Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciorbea, din concediu la audieri în Parlament

Tuesday, 23 October 2018, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să-l cheme la audieri pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pe tema ordonanţei privind legile justiţiei de îndată ce acesta se întoarce din vacanţă, scrie Agerpres.

"Având în vedere controversele create în spaţiul public, referitoare la OUG 92/2018 (modificările la legile justiţiei) şi la situaţia creaţă de plecarea Avocatului Poporului în concediu, am solicitat invitarea domnului Victor Ciorbea (şi s-a aprobat acest lucru) în Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Problemele Minoritătilor Naţionale, de indată ce Avocatul Poporului se va întoarce din vacanţă", a anunţat pe contul său de Facebook deputatul Cătălin Nechifor, membru al formaţiunii Pro România.

PNL şi procurorul general au depus la Avocatul Poporului Victor Ciorbea o solicitare de sesizare a Curţii Constituţionale în legătură cu OUG pe justiţie, dar acesta este în concediu până în 30 octombrie şi şi-a delegat atribuţiile unui adjunct. Sunt exceptate însă de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale. Reprezentanţii instituţiei susţin că această exceptare este prevăzută într-o decizia a CCR care prevede că ”Avocatul Poporului are exclusivitatea în privinţa deciziei de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, parte a independenţei instituţionale şi funcţionale de care acesta se bucură”. ”Instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă”, mai spune Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului a cerut informaţii suplimentare de la Guvern şi de la Ministerul Justiţiei în legătură cu aspectele sesizate în memoriile privind neconstituţionalitatea O.U.G. nr. 92/2018, dată fiind ”complexitatea aspectelor sesizate în petiţii”, iar prevederile sunt analizate de specialişti.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ