Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloş: "Echipa am format-o singur". De ce a renunțat la Aurescu și Cîmpeanu

Sunday, 15 November 2015, 20:04 Sursă: REALITATEA.NET

"Am spus foarte clar la întâlnirea de astăzi că echipa am format-o singur, n-am negociat cu niciun partid niciun membru al echipei guvernamentale pe care am propus-o. Şi am spus foarte clar faptul că prezenţa domnului Dâncu în Guvern nu este legată de nicio negociere cu niciun partid politic, este alegerea mea personală, îl cunosc pe domnul Dâncu, îi ştiu competenţele pe domeniul pe care i-am propus portofoliul", a spus Cioloş, în conferinţa de presă susţinută, la sediul PNL, alături de copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, după o întâlnire cu conducerea acestui partid.

Cioloș a mai spus că Vasile Dâncu este, de asemenea, "un ministru tehnocrat într-un guvern tehnocrat". Totodată, premierul desemnat a menţionat că a asigurat şi PNL de "întreaga transparenţă a actului guvernamental", pentru toţi miniştrii şi pentru toate proiectele.

"Absolut nimeni nu mi-a impus niciun nume", a mai spus Cioloş.

Întrebat dacă este vorba de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, şi de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, Cioloş a răspuns afirmativ.

"Eu, în constituirea echipei, am considerat că pot să fie anumite îndoieli legate de anumite persoane, am preferat să renunţ. Tocmai de asta, ca să nu existe nicio conotaţie, pentru doi miniştri pe care, iniţial, din motive de competenţă, mă gândeam să-i menţin în Guvern, am preferat să renunţ, tocmai ca să nu existe nicio suspiciune de negociere cu un partid sau cu altul. În condiţiile în care va trebui să guvernăm, încrederea este esenţială. Dacă nu pornim cu încredere de la început, este foarte greu", a mai declarat Cioloş.

 

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunţat componenţa Cabinetului său. VEZI LISTA MINIŞTRILOR

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ