Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine participă la şedinţa de Guvern în care se adoptă OUG pentru legile justiţiei. Numele supriză

Monday, 15 October 2018, 10:02 Sursă: REALITATEA.NET

Este pentru prima dată când acesta apare public, de când a fost numit în funcţie. În imagini, Greblă este lângă Tudorel Toader. 

Guvernul Dăncilă s-a reunit luni dimineața, de la ora 9:00, într-o ședință extraordinară, pentru a adopta o ordonanță de urgență care să modifice Legile justiției, abia modificate în Parlament. Duminică, juriştii PSD încă mai lucrau la ultima formă a ordonanţei, potrivit Realitatea Tv, iar Tudorel Toader a fost la sediul PSD pe seară, pentru ultimele retuşuri. Totodată, s-a amânat şi şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului, care urma să aibă loc luni, la prânz, tocmai pentru că mulţi lideri fac parte şi din Guvern. Imediat după şedinţa Guvernului, premierul va pleca din țară.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că pe Executivul ia în dezbatere azi o OUG pentru modificarea legilor justiţiei, care ar fi menită să "armonizeze" textul legii cu recomandările Comisiei de la Venetia. 

"Cele 3 legi au fost modificate de Parlament, iar modificările au fost validate de CCR şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie. Ceea ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a legilor astfel încât să raspundă mai bine situaţiei din practică. Justiţia trebuie să garanteze drepturile fundamentale ale românilor, imixtiunile în justiţie nu vor fi tolerate", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ