Cererea DNA de ridicare a imunității lui Tăriceanu, analizată luni. Dosarul are 73 de volume

Thursday, 08 November 2018, 15:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, a precizat joi că dosarul lui Călin Popescu-Tăriceanu, sosit joi la Senat, are 73 de volume. El a precizat că procedurile parlamentare vor începe luni, iar apoi totul va fi trimis la Comisia Juridică pentru raport.

”Aceste documente vor ajunge la Biroul Permanent, care le va lua în discuție la ședința de luni. Procedural acestea vor ajunge la Comisia Juridică, iar aceștia vor face actele procedurale și vor întocmi un referat. Ulterior, vor fi urmați pașii procedurali”, a explicat Claudiu Manda.

Procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a primit, când era premier, aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Banii au venit sub forma unui comision de 10%, spun procurorii, și au fost folosiți în campania electorală. Ancheta a pornit la cererea autorităților din Austria.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anulat deplasarea la Congresul internaţionalilor ALDE de la Madrid.

Solicitarea DNA cu privire la dosarul în care ar fi implicat șeful Senatului a ajuns miercuri în camera superioară. 

Cererea DNA resetează jocul politic la nivelul coaliției de guvernare.

Şeful ALDE are nevoie de voturile senatorilor PSD pentru a nu se începe urmărirea penală pe numele său, observă Realitatea TV.

O situaţie din care iese în avantaj nimeni altul decât Liviu Dragnea. Până de curând, şeful PSD era cel care depindea de ALDE să rămână la putere şi să-şi treacă proiectele de lege dorite.

Din punct de vedere politic, Liviu Dragnea este cel care are cel mai mult de câștigat de pe urma solicitării DNA de a începe urmărirea penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. În ultima perioada, ALDE i-a pus bețe în roate șefului PSD, cu toate proiectele pe care și le-a dorit. Potrivit unor surse, a refuzat sa susțină amnistia și grațierea, l-a susținut pe Tudorel Toader când nu era deloc frecventabil în PSD, legea offshore a fost amânată la solicitarea ALDE, la fel Fondul Suveran de dezvoltare și investiții.

Ruptura dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tariceanu era tot mai evidenta, chiar și în spațiul public. Șeful PSD s-a arătat inclusiv iritat de susținerea publica afișată de cei de la ALDE pentru Tudorel Toader, ministrul Justiției, portofoliu deținut de PSD, conform Realitatea TV.

PSD nu a putut sa respinga proiectul privind alegerea primarilor în doua tururi, pentru ca cei de la ALDE au votat alături de opoziție. După ce DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu, acum șeful Senatului are nevoie de PSD.

Fără ca senatorii PSD sa fie de acord sa respinga solicitarea procurorilor, șeful ALDE nu are nicio șansă ca în Senat sa fie acordat un vot favorabil lui. Asta înseamnă că trebuie să negocieze cu Liviu Dragnea.

Plecarea lui Toader din guvern, respingerea proiectului privind alegerea primarilor în doua tururi, sunt doar doua din obiecțiile PSD, pe termen lung, a informat Realitatea TV.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri