Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce vrea PNL de la ICCJ și CCR în cazul dosarelor lui Liviu Dragnea

Monday, 20 May 2019, 19:51 Sursă: REALITATEA.NET

„Astăzi, la CCR s-a dispus pentru a patra oară amânarea soluționării sesizării lui Florin Iordache în privința completurilor de 3 judecători, iar la ICCJ s-a amânat din nou soluționarea procesului penal. Indiferent de posibila motivare juridică a acestor tergiversări, este limpede că judecătorii sunt MORAL obligați să soluționeze în cel mai scurt timp procesul penal și sesizarea de neconstituționalitate”, susține Raluca Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL spune că judecătorii sunt obligați să soluționeze cu celeritate aceste cauze, deoarece:

Una dintre instituțiile cheie ale statului democratic, Camera Deputaților, este de doi ani și jumătate condusă de un cetățean condamnat penal. România este, din acest punct de vedere, un caz singular în Europa. Perpetuarea acestei situații a devenit de neacceptat.

Credibilitatea justiției este profund afectată în ochii oamenilor, care văd cum, în cazul persoanelor suspuse, judecata se transformă într-un neîntrerupt șir de tergiversări. Amânarea sine die a unor decizii în cazul CCR dă naștere unor suspiciuni de obediență politică în cazul acestei instituții fundamentale.

De prea mult timp, agenda publică din România este acaparată, într-un fel sau altul, exclusiv de dosarele lui Dragnea, când prioritățile reale ale societății sunt cu totul altele.

„Sperăm, împreună cu toți oamenii de bună credință din România, că deciziile care vor fi pronunțate de IICJ și CCR în aceste cauze vor da un semnal de normalitate într-o țară care pare a fi în curs de a fi stăpânită de către infractori”, încheie Raluca Turcan.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ