Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce scor a obținut MELEȘCANU la alegerile PREZIDENȚIALE din 2000. Câte VOTURI a reușit să strângă

Tuesday, 23 September 2014, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

Teodor Meleșcanu a anunțat astăzi că s-au strâns aproape 400 000 de semnături pentru candidatura sa la prezidențialele din luna noimebrie, dar istoria arată că la alegerile prezidențiale din anul 2000,  când acesta a candidat din partea Alianței pentru România, a obținut un scor foarte slab. Astfel, în primul tur al alegerilor prezidențiale, Meleșcanu a obținut doar 1, 91% din voturi, însemnând 214 642 de voturi. 

Reamintim că ApR a fost un partid politoc înființat în anul 1997,  care ulterior, a fuzionat, în 2002 cu PNL, Meleșcanu fiind președintele ApR, până la momentul fuziunii dintre cele două formațiuni. După fuziune, Teodor Meleşcanu şi Viorel Cataramă au devenit vicepreşedinţi ai PNL. În acest fel, după patru ani de la înfiinţare, ApR şi-a încetat existenţa.

 

 Totodată, după scorul de 1, 91%, Teodor Melescanu a abandonat o vreme cariera politica si diplomatica pentru a face parte din Consiliul de Administratie al grupului Rompetrol, condus de Dinu Patriciu. El si-a dat demisia de la Rompetrol in 2004, inaintea alegerilor legislative, in favoarea candidaturii pentru un nou mandat de senator, scrie  hotnews.ro

Cum s-a format ApR

Creată în jurul lui Teodor Meleşcanu, Viorel Sălăgean, Iosif Boda, Mircea Coşea şi Marian Enache, ApR şi-a ţinut prima Convenţie Naţională pe 6-7 decembrie 1997, ocazie cu care au fost adoptate Statutul şi Programul partidului. ApR s-a dorit a fi o alternativă „atât faţă de actuala guvernare, cât şi faţă de fosta guvernare, actuala opoziţie”. Teodor Meleşcanu a devenit oficial preşedinte al partidului, fiind secondat ca prim-vicepreşedinte de Mircea Coşea.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ