Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Juridică a Europarlamentului respinge definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru Comisia UE

Sunday, 29 September 2019, 20:24 Sursă: REALITATEA.NET

”Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a respins-o definitiv pe Rovana Plumb, candidată la postul de comisar european pentru Transporturi. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a avut aceeași soartă. 

În speranța că va obține un aviz pozitiv, Plumb trimisese luni Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului UE (PE) o scrisoare în care anunța că a plătit deja împrumutul de 800.000 de lei care ridica suspiciuni în rândul europarlamentarilor.

În scrisoare, Plumb preciza că a cedat două apartamente persoanei la care avea o datorie de 800.000 de lei.

”Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru și 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc”, a scris pe Facebook, după decizia de luni, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Rovana Plumb anunță Parlamentul UE că a plătit împrumutul dubios de 800.000 de lei

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcția de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Ulterior, președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Plumb trebuia să fie audiată în comisiile transport și mediu pe data de 2 octombrie, ca parte a procedurii de desemnare în poziția de comisar european.

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta.

Premierul a scris, pe Facebook, că Plumb are, în continuare, susținerea necondiționată. Ea a mai spus că speră ca răspunsul Comisiei JURI să fie unul pozitiv, „în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ