Cât l-a costat pe Tăriceanu întâlnirea "oficială" cu Mike Pence

Thursday, 11 April 2019, 10:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

ALDE a contractat cu câteva zile înainte de vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în Statele Unite serviciile unui firme de lobby, rezultă din contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie pe site-ul Departamentului de Justiție. Contractul, în valoare de 50.000 de dolari, plătibili în trei tranșe.

Contractul prevede, fără echivoc, faptul că firma de consultanță se obligă să aranjeze ”întâlniri între reprezentanții ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”, conform unei dezvăluiri a G4media.ro 

Senatul a anunțat oficial, miercuri dimineața, că președintele Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit marți, 9 aprilie, la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA.

Contractul este semnat de firma de lobby Mercury Public Affairs LLC și Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE. Din partea Keystone Strategic Advisers, contractul este semnat de Vladimir Petrovic în data de 5 aprilie, deci cu câteva zile înainte de vizita lui Tăriceanu în Statele Unite.

.O primă tranșă în valoare de 10.000 de dolari a trebuit plătită simultan cu prestarea serviciului, alte două tranșe în valoare de 20.000 de dolari urmând să fie plătite fiecare pe data de 5 mai și 5 iunie 2019.

Vladimir Petrovic a fost ambasadorul Serbiei în SUA, potrivit unui comunicat publicat de Keystone într-o publicație de profil. Ulterior a lucrat în calitate de consultant pentru guvernatorul de Michigan, Jennifer Granholm, dar și în campania pentru un loc în Senat a viitorului președinte Barack Obama.

Keystone a semnat în 2017 un contract de lobby cu o facțiune politico-militară din Libia, acuzată de încălcarea drepturilor omului, potrivit Politico. “Governor of Eastern Libya”, primul client străin al firmei, este Gen. Abdul Raziq al-Nadori, șeful de stat major al Libyan Național Army, una dintre forțele care se luptă pentru controlul Libiei. De contract urma să se ocupe Ari Mittleman, fondatorul Keystone, și Vladimir Petrovic, potrivit Politico.

Mercury este o companie de consultanță apropiată de Partidul Republican și care a fost menționată de Robert Mueller în investigația care privea presupusul amestec al Rusiei în campania din SUA. Potrivit publicației The Daily Beast, Mercury a înflorit sub administrația Trump și a continuat să facă afaceri cu oligarhi ruși, în ciuda atenției lui Mueller. Unul dintre clienții săi este oligarhul rus, Oleg Deripaska, extrem de apropiat de Putin.

Alt client controversat al lui Mercury e compania chineză ZTE, acuzată, ca și Huawei, de legături cu serviciile secrete chineze. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri