Carmen Dan despre Vela: "S-a făcut de râs. Mă crucesc!"

Friday, 13 December 2019, 17:27 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul ministru de Interne în Guvernul Dăncilă, afirmă că actualul ministru de Interne, Marcel Vela, s-a făcut de râs când a afirmat că la protestul din 10 august 2018 situaţia tensionată ar fi putut fi rezolvată prin folosirea grenadelor flash. Carmen Dan îl acuză pe Vela de minciună şi manipulare.

"Înțeleg că ministrul Vela este consiliat de la cel mai înalt nivel. Așa se laudă! Și asta n-ar fi rău deloc, pentru că un ministru chiar nu trebuie să știe detalii operative!

Mă crucesc însă auzindu-l cum dă lecții despre cum ar fi trebuit să reacționeze jandarmii în 10 august 2018. Ne spune domnul ministru că aceștia ar fi trebuit să folosească grenade flash și astfel nu s-ar mai fi ajuns la intervenția cu gaze lacrimogene. Așa, oamenii ar fi fost orbiți și apoi culeși ca potârnichiile...

Din păcate, dacă 5 minute și-ar fi aruncat ochii pe regulamentele și îndrumarele militare, nu s-ar mai fi făcut de râs!

Hai să vedem unde apar grenadele flash în aceste acte de reglementare a intervențiilor graduale. Fix la penultimul nivel al intervenției graduale a folosirii forței, adică înainte de ultimul nivel, cel al folosirii armelor de foc letale! Pun mai jos extras din “Îndrumar privind tactica jandarmeriei pentru asigurarea și restabilirea ordinii și siguranței publice - 2016. Grafic privind gradualitatea folosirii forței”.

Apoi, la un simplu search pe google aflăm și ce înseamnă flashbang. Pe Wikipedia găsim și o listă a incidentelor provocate de detonarea acestor grenade. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stun_grenade

Nu mai dezvolt, că nu are sens, dar încep să fiu foarte atentă la declarațiile iresponsabile și politicianiste pe care le face de la pupitrul ministerului! Nu de alta, dar minciunile și manipularea nu pot deveni virtuți!

P.S.: Tare mult aș vrea să știu cine este domnul profesor universitar care a scris cărți despre Jandarmerie. “Obiect strălucitor”, “flamă de sudură”, “punem mâinile la ochi” și gata intervenția. Ce simplu ar fi fost...", scrie Carmen Dan pe Facebook.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 08:54:31
Constantin Gadea

CARMEN DAN, fosta consilier juridic al lui Liviu Dragnea la CJT= Consiliul Judetean Teleorman, l-a consiliat pe Dragnea in perioada 2002-2012 sa escrocheze statul roman cu sute de milioane de euro prin contracte trucate folosite de Tel Drum, prin angajarea trucata a doua pesediste la Casa Minorului din Alexandria, prin achizitionarea Hotelului de 8 etaje din Turnu Magurele cu 300 de mii de lei, cand costaq 110 milioane, cu achizitionarea de catre Dragnea a restaurantelor si a magazinelor din Turnu, la pretul de 1euro pe metru patrat de suprafata a terenului, in achizitionarea GAS din Salcia, cu mii de hectare de tere arabil, cu silozuri si crescatorii de vaci si de porci, luate pe nimica de Dragnea si trecute pe numele fiului sau, cu achizitionarea pe nimica a insulei dunarene Belina tot pe niumica, etc. Si d-aia a facuto Dragnea pe Carmen Dan parlamentar si apoi a incadrato ca ministru de interne. Si d-aia Carmen Dan a fost principalul calau care a pregatit in cele mai mici amanunte si a comandat macelul din 10 august , executat cu trupe de jandarmi echipate de razboi, asupra unui miting pasnic cu o suta de mii de manifestanti, cu batrani multi si parinti cu copii in brate.

2019-12-14 09:06:17
johnneil

Zornaie catusele.

2019-12-14 12:24:24
borfasi

Ce tupeu are individa ,nu-i e rusine de ce rol a avut in gasca lui Dragnea......

Alte articole din: Ultimele Stiri