Carmen Dan, acuzaţii grave la adresa lui Vela

Wednesday, 15 January 2020, 11:28 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Carmen Dan susține că Marcel Vela a încălcat legea prin decizia de delega toate atribuțiile sale către secretarii de stat.

fost ministru de Interne în Guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, afirmă că actualul ministru, Marcel Vela, a încălcat legea când a semnat un ordin prin care şi-a delegat toate atribuţiile secretarilor de stat, deşi legea nu permite acest lucru.

"Când un ordin de ministru bate legea!

Concret, în 31 Decembrie, prin ordinul privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela își deleagă TOATE ATRIBUȚIILE secretarilor de stat din minister, inclusiv pe cele pe care însăși legea (care-i una pentru toți!) le reglementează în coordonarea directă a ministrului!

Astfel, în coordonarea directă a secretarului de stat pe ordine și siguranță publică trec, printre altele, Direcția de audit public intern, Direcția generală de protecție internă, Direcția generală anticorupție și Corpul de control al ministrului!

Toate aceste structuri, prin actele normative care le reglementează activitatea, dar și prin regulamentele de organizare și funcționare care sunt subsecvente actelor normative de înființare, evident cu o putere juridică superioară ordinelor de ministru, SUNT ÎN COORDONAREA NEMIJLOCITĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE!

Așadar, atunci când ne plictisim de rezoluționat mape sau nu înțelegem cum e cu atâtea responsabilități, sfidăm legea de la nivelul funcției ministeriale și dăm un ordin prin care ne degrevăm de aceste atribuții obositoare?

Păi, da! Iată ca se poate!

Așa că, domnule ministru, când mai ieșiți public și anuntați că trimiteți Corpul de control într-o parte sau în alta, nu uitați să precizați că o să-l rugați frumos pe secretarul de stat să vă dea voie să faceți asta!

A, și să nu aud că nu știți de vreo nefăcută descoperită de Audit, de DGA sau de DGPI, pentru că, în mod nemijlocit, voi presupune că secretarul de stat care le coordonează direct în locul dumneavoastră și în sfidarea legii a “uitat să vă informeze”!

Dumneavoastră preocupați-vă în continuare cu ieșirile publice din ce în ce mai năstrușnice și între “reorganizări” și “reforme”, odihniți-vă corespunzător!

Mult succes!", scrie Carmen Dan pe Facebook.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-15 14:20:45
Constantin Gadea

CALAII DIN 10 AUGUST TREBUIE JUDECATI ! Carmen Dan, fosta consilier juridic a lui Liviu Dragnea la CJT= Consiliul Judetean Teleorman, l-a consiliat pe Dragnea in perioada 2002-2012 cum sa escrocheze statul roman cu sute de milioane de euro prin contracte trucate folosite de Tel Drum. Cum sa angajeze cele doua pesediste la Casa Minorului din Alexandria, unde au luat salarii fara sa lucreze nici macar o zi. L-a consiliat pe Dragnea cum sa achizitioneze, in 2009, Hotelulul Turris de 8 etaje din Turnu Magurele, pe numele sotiei Bombonica, cu 300 de mii de lei, cand costa 110 milioane. Sa achizitioneze in 2005 restaurante si magazine comerciale din Turnu Magurele, la pretul de un euro pe metru patrat de suprafata a terenului. Sa ia cu japca GAS-ul din Salcia, cu mii de hectare de teren arabil; cu silozuri si crescatorii de vaci si de porci si sa le treaca pe numele fiului sau. L-a ajutat pe Dragnea sa ia pe nimica insula dunareana Belina, pe numele Tel Drum, etc. Si d-aia a facuto Dragne

2020-01-15 14:22:41
Constantin Gadea

CARMEN DAN A DESFASURAT ACTIVITATE INFRACTIONALA LA CONSILIUL JUDETEAN TELEORMAN. Parchetul General ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu sprijinirea concreta de catre Carmen Dan, in calitate de CONSILIER JURIDIC, a intregii activitati infractionale desfasurate de presedintele CJT, Liviu Dragnea la Alexandria, din aprilie 2002 pana in 2012, cand Dragnea a fost adus in Capitala, la Ministerul Dezvoltarii.

2020-01-15 14:23:48
Constantin Gadea

CEI CARE AU ORGANIZAT ATACUL MILITAR DIN 10 AUGUST ASUPRA DEMONSTRANTILOR PASNICI, TOT EI AU ADUS DERBEDEII IN PIATA VICTORIEI CA SA-I PROVOACE PE JANDARMI. PAREREA MEA. ESTE CEA MAI MARE CRIMA FACUTA DE BANDA POLITICA DRAGNEA-TARICEANU. PSD-UL TREBUIE DESFIINTAT SI CONSTRUIT UN PARTID DE CENTRU-STANGA DE TIP EUROPEAN IN LOCUL PSD-ULUI.

Alte articole din: Ultimele Stiri