Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Candidezi ca un hoţ". Cine sunt tinerii care trag la răspundere politicienii care încalcă regulile

Sunday, 06 March 2016, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Platforma Actiunea Civica a Tinerilor condamna ferm actiunile partidelor politice care au inceput, cu peste doua luni inainte de termenul legal, actiunile de promovare electorala prin afisarea unor materiale cu inscrisuri politice sau actiuni de popularizare a candidatilor, scrie ziare.com.

In acest sens, PACT a demarat campania 'Candidezi ca un hot', prin care toti cetatenii care vor sa semnaleze forme de publicitate electorala inainte de termen o pot face prin postarea de materiale video sau foto pe pagina 'Candidezi ca un hot' ", se arata intr-un comunicat al PACT citat de News.ro.

Legii 115/2015 a alegerilor locale, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data alegerilor. In plus Legea 185/2013 face necesara existenta unei autorizatii pentru publicitatea stradala. "Asadar, toate formele de promovare electorala deja amplasate fie au primit autorizatii emise nelegal, fie nu au primit autorizatii", sustine ONG-ul.

"PACT solicita ferm retragerea din spatiile publice a tuturor formelor de promovare electorala si cere un raspuns din partea autoritatilor locale, dar si a partidelor politice privind motivele unor astfel de actiuni ilegale. In cazul lipsei unei reactii prompte, PACT isi asuma inceperea unor actiuni legale in contencios administrativ impotriva celor care incalca cu buna stiinta legea", se arata in comunicatul dat publicitatii sambata.

Pagina "Candidezi ca un hot" este deja functionala, avand motto-ul "Cine fura astazi startul, maine va fura electoratul", primele fotografii fiind deja postate sambata dupa-amiaza. Este vorba de cateva bannere ale lui Alexandru Nazare si un cort amplasat de Stefan Florescu, ambii de la PNL.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ