Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Camera Deputaţilor a respins articolul care îi permite lui Ponta să renunţe la titlul de doctor

Wednesday, 25 February 2015, 20:49 Sursă: REALITATEA.NET

Comisia de învățământ a propus eliminarea punctului 12 al ordonanței, ceea ce deputații au acceptat. Iată care sunt articolele care au fost scoase din textul Ordonanței de Urgență, referitoare la posibilitatea renunțării la titlul de doctor:

(7.1) Titularul unui titlu științific poate solicita Ministerului Educației și Cercetării Științifice renunțarea la titlul în cauză. În acest caz, Ministerul Educației și Cercetării Științifice ia act de renunțare, printr-un ordin de revocare emis în acest scop.

(7.2) Actul administrativ, constatator al titlului științific, se anulează de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renunțare la titlu, precum și cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului științific se aprobă prin ordin al ministrului Educației și Cercetării Științifice.

Întrebat cum a votat în acest caz, Victor Ponta, care e și deputat, a răspuns:

"Eu am votat în sensul în care, în înțelepciunea sa, Parlamentul în unanimitate, și în comisie și în Parlament, a votat. Deci e foarte bine".

Premierul a vorbit, totodată, și despre "propagandiștii" care l-ar fi presat să renunțe la titul de doctor, după care l-au "certat" din cauza că vrea să renunțe:

"Aceiași propagandiști, după ce m-au certat timp de doi ani și jumătate că nu renunț la teza de doctorat, după aceea m-au certat două luni și jumătate că de ce renunț. Așa încât, Parlamentul a decis mai înțelept decât propagandiștii", a mai spus Victor Ponta.

 

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ