Liviu Dragnea: Bugetul a fost elaborat foarte bine și nu îl modificăm după mofturile unora

Monday, 11 March 2019, 14:15 Sursă: REALITATEA.NET

Bugetul a fost elaborat foarte bine și nu trebuie să îl modificăm după mofturile unora”, a spus șeful PSD.

Președintele Klaus Iohannis a retrimis, vineri, bugetul de stat la Parlament pentru reexaminare, după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate.

Șeful statului acuză faptul că alocarea resurselor bugetare se bazează pe prognoze economice nerealiste.

Legea bugetului de stat pe anul 2019 a fost trimisă spre promulgare președintelui în data de 20 februarie 2019. În temeiul art. 146 lit. a) din Constituție, în data de 22 februarie 2019, președintele a sesizat Curtea Constituțională, iar în data de 6 martie 2019 instanța constituțională a constatat că legea este constituțională.

”Separat de motivele de neconstituționalitate, considerăm că Legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către Parlament, întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcționare a unor instituții publice cu rol esențial în societate. Mai mult, bugetul pentru anul 2019 afectează dezvoltarea comunităților locale și realizarea unor investiții strategice, în special segmentele programate de autostradă care ar trebui să contribuie direct la dezvoltarea societății. Totodată, această lege ar trebui reanalizată sub aspectul modului în care sunt alocate resursele în domeniile sănătății și educației, cu atât mai mult cu cât au crescut în mod semnificativ alocările destinate partidelor politice”, se arată în sesizare.

Dragnea îi cere lui Toader să dea ordonanțele pe Justiție. Ultimatum pentru ministrul Justiției


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri